Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí se suma a la commemoració del Dia de la Constitució Aquest és el segon any consecutiu que el consistori rubinenc celebra l’efemèride de la Carta Magna https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí se suma a la commemoració del Dia de la Constitució

Aquest és el segon any consecutiu que el consistori rubinenc celebra l’efemèride de la Carta Magna

Moment de l'acte de l'any passat (Foto: Localpres).
Moment de l'acte de l'any passat (Foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí se sumarà el proper 6 de desembre, per segon any consecutiu, a la commemoració de la Constitució. L’acte, que tindrà lloc a partir de les 10 h a la plaça de la Constitució (Les Torres), seguirà el guió de l’any passat i consistirà principalment en la lectura de diversos articles de la Carta Magna a càrrec dels regidors i regidores del consistori que prèviament hagin manifestat la seva voluntat de llegir-los.

En aquesta ocasió, a diferència de l’any anterior, no es permetrà la lectura dels articles de la Constitució a càrrec dels i les representants de les entitats de la ciutat, al coincidir l’efemèride amb la campanya electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 21 de desembre. No obstant això, l’Ajuntament convida la ciutadania que hi participi a l’activitat fent acte de presència durant la lectura dels articles de la Constitució.

Aquest serà el 39è aniversari de la Carta Magna. La Constitució és la norma suprema que estableix l’ordenament jurídic a la que estan subjectes els poders públics i tota la ciutadania en general. Va ser ratificada per una àmplia majoria de la ciutadania espanyola en el referèndum que va tenir lloc el 6 de desembre de 1978. Un text que ha servit per articular la vida pública de la ciutadania durant gairebé les últimes quatre dècades.