Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí reordena i asfalta quatre aparcaments públics de la ciutat Aquesta actuació, que està inclosa al Pla d’inversions financerament sostenible, té un termini previst d’execució d’uns tres mesos https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-de-rubi-reordena-i-asfalta-quatre-aparcaments-publics-de-la-ciutat/@@images/image/preview

L’Ajuntament de Rubí reordena i asfalta quatre aparcaments públics de la ciutat

Aquesta actuació, que està inclosa al Pla d’inversions financerament sostenible, té un termini previst d’execució d’uns tres mesos
Un dels espais que es reordenaran serà l’aparcament públic de Can Fatjó, ubicat davant de l’Espona.
Un dels espais que es reordenaran serà l’aparcament públic de Can Fatjó, ubicat davant de l’Espona

L’Ajuntament de Rubí inicia la setmana vinent les obres d’asfaltatge de quatre aparcaments públics de la ciutat. Aquesta actuació, inclosa al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, ha estat adjudicada a l’empresa TEYCO S.L. per un import de 358.416 euros. Les obres tenen un termini d’execució d’uns tres mesos, aproximadament.

Els treballs consistiran en asfaltar aquests quatre espais i senyalitzar-los posteriorment. Amb aquesta actuació es pretén reordenar aquests aparcaments públics, on ara els conductors hi estacionen de manera aleatòria.  

El primer lloc on s’actuarà serà l’aparcament públic de Can Fatjó, ubicat a l’avinguda de Castellbisbal, que passarà a tenir 110 places. Posteriorment, cap a mitjans d’abril, es reordenarà l’espai entre els carrers Tres d’Abril i Edison, al 25 de Setembre, que després de l’actuació disposarà de 65 places. A mitjans de maig, les obres s’executaran a l’aparcament de Ca n’Alzamora, amb accés tant des del passeig de Les Torres ─davant de l’Espona─ com des de la carretera C-1413. Aquest espai constarà de 74 places d’estacionament. Finalment, cap al 25 de maig s’actuarà a l’aparcament de Les Torres, ubicat a la rambleta de Joan Miró. Un cop finalitzats els treballs, en aquest emplaçament hi podran estacionar un total de 41 vehicles.

Pla d’inversions financerament sostenible
L’Ajuntament de Rubí destina 26,3 milions d’euros al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, un paquet d’actuacions amb el qual es pretén posar la ciutat al dia, fent especial incidència en la millora de l’espai públic.

El Consistori rubinenc va impulsar aquest pla en el moment en què el Govern central va obrir la possibilitat de destinar el romanent positiu de Tresoreria que tenien els ajuntaments a inversió, en comptes de destinar-ho a amortitzar deute, com establia la Ley Orgánica de Estabilidad Presupuestaria y Sostenibilidad Financiera fins aleshores.

Les actuacions incloses al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 són molt diverses: des de la millora d’equipaments esportius i educatius fins a l’arranjament d’espais naturals de la ciutat, passant per la remodelació de diverses places o la millora de carrers i voreres tant al nucli urbà com als polígons industrials, entre d’altres.