Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí remodelarà la plaça Pep Rovira per fer-la més accessible i integrar-la al teixit urbà Les obres formen part del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, que inclou un centenar d’actuacions que s’executen al llarg d’aquest any https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-de-rubi-remodelara-la-placa-pep-rovira-per-fer-la-mes-accessible-i-integrar-la-al-teixit-urba/@@images/image/preview

L’Ajuntament de Rubí remodelarà la plaça Pep Rovira per fer-la més accessible i integrar-la al teixit urbà

Les obres formen part del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, que inclou un centenar d’actuacions que s’executen al llarg d’aquest any
En aquest accés s’enderrocarà part de la balustrada per afavorir la continuïtat de l’espai públic amb el triangle format pels xiprers.
En aquest accés s’enderrocarà part de la balustrada per afavorir la continuïtat de l’espai públic amb el triangle format pels xiprers

L’Ajuntament de Rubí inicia aquesta setmana les obres de connexió entre el carrer Virgili i el passeig de la Riera a través de la plaça Pep Rovira. Aquesta actuació, inclosa al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, ha estat adjudicada a l’empresa CIVIL STONE S.L. per un import de 179.755,64 euros. Els treballs tenen una durada prevista de quatre mesos. Fins a finals d’any, el Consistori durà a terme una quarantena d’actuacions més incloses al Pla d’inversions.

Amb aquest projecte, l’Ajuntament vol remodelar la configuració de la plaça Pep Rovira per tal d’afavorir la comunicació visual i física entre els seus diferents espais i integrar-la al teixit urbà. Així, es millorarà l’accessibilitat mitjançant noves escales i rampes i es durà a terme un reforç de la vegetació i de l’enllumenat.

L’accés a la plaça des del carrer Pintor Murillo es modificarà, substituint l’escala actual per una de nova que ajudarà a configurar un talús de baixada. A més, s’executarà una nova escala-rampa que permetrà accedir transversalment a l’esplanada inferior.

En el cas de l’accés des de la confluència entre els carrers Virgili i General Prim es planteja l’enderroc de part de la balustrada i d’un dels murs per afavorir la continuïtat de l’espai públic amb el triangle format pels xiprers. Des d’aquest punt es crearan unes escales amb grades que relacionaran l’espai superior amb l’inferior.

Per últim, a l’accés des del carrer Josep Serra es configurarà una vorera intermitja que permetrà connectar les diferents cotes existents sense barreres arquitectòniques.

El projecte planteja mantenir tota la vegetació sana existent, eliminant i substituint els exemplars malmesos, i consolidar amb herba tant els talussos existents com els que es creïn de nous. Pel que fa als serveis, s’instal·laran columnes i projectors d’enllumenat similars als que ja existeixen a la prolongació del carrer Espoz i Mina i es reforçarà la recollida de les aigües superficials de la plaça.

Afectacions de trànsit
Durant l’execució de les obres s’afectarà puntualment la mobilitat del carrer Josep Serra i dels carrers adjacents per facilitar l’accés dels camions a l’obra, ja que les vies del voltant de la plaça Pep Rovira no permeten el gir dels vehicles pesats.

Paral·lelament, i mentre durin els treballs, quedaran anul·lades les places d’aparcament de zona blava del carrer Josep Serra més properes a la rambleta de Joan Miró amb l’objectiu d’habilitar una zona que permeti el gir dels vehicles de l’obra.

Així, des d’aquesta setmana i fins al 13 de juny, coincidint amb la fase d’enderrocs, s’afectarà el carrer Josep Serra i els carrers Colom i Espoz i Mina quan sigui necessària l’entrada i sortida de camions. Es col·locarà senyalització vertical provisional per alertar d’aquests canvis i personal de l’obra vetllarà pel bon funcionament i la seguretat viària. Des del 13 de juny i fins al final de l’obra, aquesta afectació es reduirà a moments puntuals relacionats amb la càrrega i descàrrega de material.

Altres obres del Pla d’inversions
El Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 és un paquet d’actuacions dotat amb 26,3 milions d’euros amb el qual l’Ajuntament de Rubí pretén posar la ciutat al dia, fent especial incidència en la millora de l’espai públic. El Pla compta amb un centenar de projectes: des de la millora de diversos equipaments educatius i esportius fins a l’arranjament d’espais naturals de la ciutat, passant per la remodelació de diverses places o la millora de carrers i voreres tant al nucli urbà com als polígons industrials, entre d’altres. 

Actualment, un total de 22 obres ja s’han realitzat i n’hi ha una trentena més que estan en execució. Entre elles, destaquen la millora de l’accessibilitat d’una trentena de parades de l’autobús urbà, l’ampliació de voreres de diferents carrers, l’arranjament de la riera, l’adequació del parc del Castell i del parc de Ca n’Oriol, la creació d’una zona d’esbarjo a Can Mir, la urbanització del nou Parc de La Serreta, la remodelació de la plaça Nova de Can Fatjó, la renovació de diversos trams de col·lectors, l’asfaltatge de carrers, la remodelació de l’Escola Pau Casals o la renovació de diverses zones de jocs infantils, entre d’altres.

Des d’ara i fins a finals d’any s’acabaran de dur a terme la resta d’actuacions previstes, com ara la urbanització de la carretera d’Ullastrell, l’execució dels col·lectors Conca 2 i Conca 3, la remodelació integral del centre històric, la urbanització de la plaça Rivo Rubeo, la creació d’una xarxa ciutadana de carrils bici als polígons industrials, el soterrament de contenidors al nucli urbà, el condicionament de passos de serveis a les urbanitzacions, l’adequació de la senyalització d'orientació urbana, la instal·lació de nou enllumenat als accessos d’algunes urbanitzacions, el reforç del paviment de diversos polígons, la reforma i adequació de la Finca Font del Ferro, actuacions a diversos equipaments esportius i educatius i el condicionament de l’entorn de l’skate parc, entre moltes altres. 

Imatges relacionades

A l’accés des del carrer Josep Serra es configurarà una vorera intermitja que permetrà connectar les diferents cotes existents sense barreres arquitectòniques
A l’accés des del carrer Josep Serra es configurarà una vorera intermitja que permetrà connectar les diferents cotes existents sense barreres arquitectòniques