Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí prova un nou sistema de retirada de xiclets de la via pública El consistori fa una crida al civisme i demana a la ciutadania que llenci aquests caramels de goma a les papereres, en comptes de fer-ho a terra https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí prova un nou sistema de retirada de xiclets de la via pública

El consistori fa una crida al civisme i demana a la ciutadania que llenci aquests caramels de goma a les papereres, en comptes de fer-ho a terra

L’equip de retirada de xiclets consisteix en una motxilla portàtil que emet vapor d’un producte netejador que facilita l’eliminació d’aquests residus.
L’equip de retirada de xiclets consisteix en una motxilla portàtil que emet vapor d’un producte netejador que facilita l’eliminació d’aquests residus

L’Ajuntament de Rubí està utilitzant, en període de proves, una màquina especial per retirar xiclets de la via pública. L’objectiu del consistori és millorar la imatge de la ciutat, incidint en l’eliminació d’aquest tipus de caramels de goma.

Durant un mes, un operari del servei de neteja viària portarà un equip que permet eliminar els xiclets enganxats a terra. Aquest aparell consisteix en una motxilla portàtil que, gràcies a un pal aplicador, proporciona vapor del producte netejador damunt del xiclet i l’elimina.

Els xiclets són un dels principals problemes de neteja que ens trobem, perquè són difícils d’eliminar. A més, afecten molt la imatge de la nostra ciutat”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez. “Hem de pensar que els xiclets, després de llançar-se a terra, se solidifiquen i tarden anys a desaparèixer, fet que comporta una imatge degradada i de brutícia al municipi”. En aquest sentit, el responsable de Medi Ambient ha insistit en la necessitat que tota la ciutadania col·labori a l’hora de mantenir la ciutat neta, llençant aquests caramels de goma a les papereres, en lloc de fer-ho a terra.

L’equip lleva-xiclets actuarà a l’illa formada per les places de la Nova Estació i de la Constitució. El consistori vol conèixer el rendiment que s’obté amb l’aplicació d’aquest sistema per poder estimar-ne el cost i la viabilitat de realitzar el servei de retirada de xiclets a tota la ciutat. En funció dels resultats d’aquest període de proves, el govern municipal valorarà si incorpora aquest servei al nou contracte de la neteja viària, que actualment s’està definint.