Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí posa en marxa un protocol preventiu per contenir la incidència del coronavirus (Covid-19) Se suspenen temporalment les activitats i esdeveniments municipals amb concentració de persones previstes per als propers 15 dies, del 12 al 27 de març https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí posa en marxa un protocol preventiu per contenir la incidència del coronavirus (Covid-19)

Se suspenen temporalment les activitats i esdeveniments municipals amb concentració de persones previstes per als propers 15 dies, del 12 al 27 de març

Les mesures s'han decidit a la reunió d'aquest dimecres .
Les mesures s'han decidit a la reunió d'aquest dimecres

L’Ajuntament de Rubí aplica un protocol preventiu d’actuació davant l’eventual aparició de casos de coronavirus (Covid-19) a la ciutat. El consistori ha constituït una comissió de seguiment, liderada per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i formada per responsables polítics i tècnics de la corporació que s’encarrega d’avaluar periòdicament la situació a nivell municipal i prendre les mesures necessàries per protegir tant el conjunt de la població com la plantilla municipal.

En el marc d’aquesta comissió, que ja s’ha convocat en diverses ocasions, s’han definit els circuits d’actuació i s’han valorant diferents escenaris, en funció de l’impacte que el virus pugui tenir al municipi. La Generalitat ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per emergències associades a malalties transmissibles de potencial alt risc. A Rubí, a hores d’ara no hi ha constància de cap cas confirmat de contagi.

Tot i això, l’Ajuntament ha activat un protocol preventiu per contenir la incidència del coronavirus que recull les directrius emeses des de la Generalitat de Catalunya i el govern de l’Estat. Aquest protocol suspèn temporalment totes les activitats i esdeveniments municipals amb concentració de persones entre el 12 i el 27 de març. Per tant, no es realitzaran les proves atlètiques previstes per aquest cap de setmana (Cros Escolar, Cursa de la Dona, Melé i inauguració de les pistes de petanca de Cova Solera), no hi haurà representacions al teatre municipal La Sala i queda ajornat també el Ball de Dones, inclòs en el programa d’activitats del Dia Internacional de les Dones. De la mateixa manera, les activitats culturals i lúdiques queden ajornades durant els propers 15 dies.

Seguint indicacions del departament d’Educació se suspenen totes les activitats físiques no curriculars que impliquin professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. Les sortides lectives que impliquin un sol centre es poden mantenir. Aquesta mesura de suspensió té efectes sobre fires, trobades, cantades, i certàmens i, per tant, afectarà la cantata escolar prevista a Rubí per al 27 de març.

A més, la comissió també ha decidit reforçar la comunicació i difusió de les mesures d’higiene i autoprotecció, que són la millor manera de contenir la propagació del virus. La mesura higiènica més efectiva per evitar el contagi de qualsevol virus és rentar-se les mans amb aigua i sabó. A més,  en cas de tossir o esternudar, cal cobrir-se la boca amb el colze o un mocador d’un sol ús i evitar el contacte estret amb persones amb símptomes.

El protocol preventiu té per objectiu protegir de manera especial les persones que es consideren grups de risc: gent gran i persones amb malalties cròniques, com són les cardiovasculars, diabetis, cardíaques o pulmonars, o amb problemes d'immunitat.

La comissió també ha acordat mesures per protegir els treballadors i treballadores de la plantilla municipal. Així, s’han donat instruccions per realitzar una neteja especialment exhaustiva de l’entorn físic dels treballadors/es, el marcatge de la jornada es realitzarà de manera remota i es limitaran les reunions i viatges laborals, entre d’altres.

El protocol preveu també revisar periòdicament les mesures aplicades per adaptar-les a l’evolució de la situació de cada moment.