Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí posa en marxa set projectes per millorar la competitivitat empresarial L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) ofereix set accions subvencionades per l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona que donen eines a les empreses per ser més competitives a través de l’estratègia, la internacionalització i la innovació en xarxa, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí posa en marxa set projectes per millorar la competitivitat empresarial

L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) ofereix set accions subvencionades per l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona que donen eines a les empreses per ser més competitives a través de l’estratègia, la internacionalització i la innovació en xarxa, entre d’altres

Els projectes es presentaran en una jornada a la Masia de Can Serra el pròxim 25 d’abril.
Els projectes es presentaran en una jornada a la Masia de Can Serra el pròxim 25 d’abril

Les empreses locals podran beneficiar-se enguany de set projectes de competitivitat empresarial: Quadre de comandament, Finançament a mida, Planifica estratègicament la teva empresa, Xarxa Rubí Empresa – Foment de les Aliances, Inici a l’Exportació, Consolidació internacional i Diversificació internacional. En tots els casos són projectes basats en l’atenció personalitzada, que ja s’han realitzat en altres edicions i que han obtingut molt bona valoració dels participants. “Els projectes de competitivitat empresarial proporcionen un espai de formació i treball en xarxa que permet obtenir coneixements de gran valor i teixir complicitats amb altres  companyies. Totes dues coses reverteixen directament en el pes específic de Rubí com a ciutat de negocis. L’empresa competitiva es consolida en el territori i l’empresa consolidada crea ocupació estable i de qualitat”, diu Rafael Güeto, regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local.

L’acció Quadre de comandament, arriba a la setena edició amb l’objectiu de millorar la presa de decisions de les empreses. En el marc d’aquest projecte, s’ajuda els participants a diagnosticar el seu pla estratègic i definir accions concretes per assolir objectius de facturació, marge, millora de processos, motivació de persones i eficàcia de la comunicació externa.

El programa Solucions Financeres és un projecte orientat a facilitar l’accés al finançament extern per millorar la capacitat financera de l’empresa. A partir del diagnosi inicial, aquest projecte acompanya a la persona empresària en el procés per determinar les accions financeres que pot dur a terme, valora si cal ampliar el finançament extern i, finalment, en els casos que sigui necessari i viable, iniciar la recerca de nou endeutament extern. Transversalment, aquest programa que arriba a la cinquena edició  millora el poder de negociació de la companyia amb l’elaboració d’un dossier executiu financer.

El projecte Iniciació a l’exportació també s’organitza per sisena vegada i ofereix formació, assessorament i acompanyament individualitzat a pimes i micro pimes de Rubí que volen iniciar-se en l’exportació. Els projectes relacionats amb l’exportació es completen amb les cinquenes edicions de Consolidació internacional i de Diversificació internacional, el primer adreçat a les pimes i micro pimes que vulguin consolidar l’experiència exportadora i establir un pla d’actuació per posicionar-se en mercats exteriors, i el segon a les empreses amb experiència internacional que necessitin ajuda en la prospecció, la recerca de socis o l’establiment en mercats nous.

La Xarxa Rubí Empresa és un projecte que vol fomentar i establir el treball actiu en xarxa entre empreses de la ciutat: la proposta busca la complementarietat i el valor afegit en clau innovadora. L’edició del 2016 es va tancar amb la incorporació de 10 empreses més que van fer créixer fins a 32 les empreses que formen part de la xarxa. Aquest 2017, en la seva quarta edició, aquest projecte se centrarà en la seva essència: el foment de les aliances.

En darrer terme, l’OSE consolida el projecte Planifica estratègicament la teva empresa, que es realitza per tercera vegada amb l’objectiu d’implantar una metodologia que permeti als empresaris fer previsions que els ajudin a visualitzar i analitzar la projecció futura del seu negoci.

Jornada de presentació el 25 d’abril

Els Projectes de millora de la competitivitat local 2017 es presentaran el pròxim 25 d’abril de 9.30 a 11.30 h, en una jornada a la Masia de Can Serra a la qual estan convocades totes les empreses interessades a conèixer amb més detall el funcionament d’aquestes accions. Pel que fa a les inscripcions, es poden fins a mitjans de juny a través del web www.rubiempresa.net o bé adreçant-se a l’OSE, ja sigui presencialment, trucant al 93 588 70 00 ext. 1439 o enviant un correu electrònic a .