Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí posa en marxa la segona edició del programa d’inserció laboral 30 plus Tots els participants a la primera edició del programa que busca facilitar la incorporació al mercat laboral de persones a partir de 30 anys van trobar feina https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí posa en marxa la segona edició del programa d’inserció laboral 30 plus

Tots els participants a la primera edició del programa que busca facilitar la incorporació al mercat laboral de persones a partir de 30 anys van trobar feina

Tots els participants de l'any passat van trobar feina (foto: Localpres).
Tots els participants de l'any passat van trobar feina (foto: Localpres)

El consistori rubinenc ha rebut una subvenció de 110.000 euros per posar en marxa la segona edició del 30 plus, una proposta que combina la prospecció, l’orientació, l’acompanyament a la inserció i la formació. A través d’aquest programa, 25 persones de més de 30 anys, principalment rubinencs i rubinenques, que estiguin a l’atur podran trobar feina. “La primera edició va funcionar molt bé, l’any passat es va aconseguir que tots els participants trobessin feina a més de generar un molt bon diàleg amb el teixit empresarial”, ha dit el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

El 30 Plus identifica els llocs de treball que les empreses necessiten cobrir i ajusta la formació que s’ofereix als participants a les necessitats de les vacants. Així, les persones reben orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació; i les companyies obtenen una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional (707,70 euros) durant la duració del contracte que podrà ser a mitja jornada o a jornada completa per un mínim de mig any i un màxim de nou mesos.

El Servei d’Ocupació Municipal s’encarregarà de la selecció de persones candidates a través de sessions informatives i al llarg de tot el projecte es tutoritzarà a cada participant per treballar la seva inserció laboral. Fins l’1 de Juliol de 2018 es farà prospecció d’empreses per trobar ofertes laborals que encaixin amb el perfil ocupacional dels possibles candidats i candidates.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i pel Servicio Público de Empleo Estatal en el marc del “Programa 30 Plus” regulat per ORDRE TSF/284/2016 de 24 d’Octubre. Les persones participants han de desenvolupar obligatòriament les actuacions de formació, orientació i contracte de treball.