Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí participa en una trobada del comitè de pilotatge de la Plataforma Local MED El consistori rubinenc i els ajuntaments de Sabadell, Mataró i Sant Boi integren aquest grup de treball https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí participa en una trobada del comitè de pilotatge de la Plataforma Local MED

El consistori rubinenc i els ajuntaments de Sabadell, Mataró i Sant Boi integren aquest grup de treball

Durant la reunió es va parlar de la posada en marxa de la segona fase del projecte (foto: Diputació de Barcelona).
Durant la reunió es va parlar de la posada en marxa de la segona fase del projecte (foto: Diputació de Barcelona)

Els ajuntaments de Rubí, Sabadell, Mataró i Sant Boi, que integren el comitè de pilotatge de la Plataforma Local MED, s’han reunit recentment per discutir els aspectes principals de la posada en marxa de la segona fase d’aquest projecte. La Plataforma Local MED pretén facilitar espais d’intercanvi d’experiències entre els municipis de la província de Barcelona i les comunes de la regió Tanger-Tatuà del Marroc, sobretot en matèria de participació ciutadana, desenvolupament econòmic local, lluita contra la segregació urbana i dels barris desfavorits i la modernització i la qualitat de les polítiques públiques locals.

Després de l'èxit de la primera fase impulsada pel CMRD (Centre Marocain de Recherche et de Développement) juntament amb la Diputació de Barcelona, la Plataforma Local MED es consolida com a instrument molt vàlid per al foment de les relacions horitzontals entre comunes marroquines i municipis de la província de Barcelona, afavorint les estratègies conjuntes que aporten resultats aplicables en tots dos territoris. En la segona fase s'ampliarà substancialment la base territorial de la plataforma, passant de 24 a més de 40 governs locals. En aquest sentit, es podran establir vincles amb altres ciutats marroquines de gran rellevància, com Marràqueix, i amb altres de zones del país amb contextos diferents als de la regió Tànger-Tatuà, fomentant així la cooperació sud-sud.

La segona fase aposta per aprofundir en les relacions de cooperació que tenen com a element transversal la innovació en la gestió i la governança local. Es fomentarà el treball conjunt amb diferents agents del territori –públics i privats– per aconseguir una cooperació transformadora, capaç de contribuir a la projecció del nostre territori a l'exterior i al desenvolupament homogeni de la regió mediterrània.

Es mantenen en la segona fase del projecte les mateixes línies temàtiques i formes de gestió, amb tallers i seminaris que es realitzaran a diferents ciutats del nord del Marroc i de la província de Barcelona. El projecte contempla també la incorporació de socis associats de caràcter internacional que proporcionaran cobertura institucional i visibilitat a la plataforma: Réseaux des Villes Stratégiques; MED Cites; Arc Llatí; Réseau Mondial des Villes, Ciutats i Governs Locals Units (CGLU); Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM), Unió pel Mediterrani (UPM) i Consell Regional de Tànger-Tatuà.

Interessats pel projecte Rubí Brilla
Diverses comunes urbanes marroquines que formen part del RSV (Réseu des Villes Stratégiques) es van mostrar interessades pel projecte Rubí Brilla que desenvolupa l'Ajuntament de Rubí. Després d'una visita a la nostra ciutat el maig del 2013, posteriorment va ser l'equip de Rubí Brilla el que es va desplaçar fins al Marroc per encetar l'assistència tècnica a aquestes comunes. Durant tres jornades, la delegació rubinenca es va reunir amb polítics i tècnics de les set localitats implicades (Assilah, Xefxaouen, Larraix, M’diq, Ksar el Kebir, Oued Laou i Tatuà) per traslladar-los la importància de fer un diagnòstic energètic i de saber prioritzar les accions posteriors.