Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí organitza un taller de defensa personal adreçat a les dones Durant les sessions, les participants coneixeran què fer per intentar evitar ser seleccionades com a víctimes d’una agressió, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí organitza un taller de defensa personal adreçat a les dones

Durant les sessions, les participants coneixeran què fer per intentar evitar ser seleccionades com a víctimes d’una agressió, entre d’altres

El taller inclou una sessió teòrica i quatre més de pràctiques (foto: Localpres).
El taller inclou una sessió teòrica i quatre més de pràctiques (foto: Localpres)

La regidoria de Polítiques d’Igualtat i la Policia Local de Rubí han organitzat aquest mes de novembre un nou taller d’autoprotecció i defensa personal per a dones. Aquesta és una des activitats programades a la ciutat per commemorar el Dia Internacional contra la violència de gènere, que se celebra el 25 de novembre.

L’objectiu principal d’aquest taller, que s’inicia aquest dijous ─sessió teòrica─ i que continuarà els dies 17, 18, 24 i 26 de novembre ─sessions pràctiques─, és mostrar a les dones que es puguin trobar en situacions d’agressió física o verbal les diferents tècniques de defensa personal, així com saber què fer per intentar evitar ser seleccionades com a víctimes.

A través de consells bàsics i exercicis pràctics, agents de la Policia Local ensenyaran a les assistents com aprofitar l’agressivitat del seu oponent i els seus punts dèbils per defensar-se, o com treure profit de les pròpies condicions físiques i psíquiques. 

Durant la primera sessió es farà una presentació teòrica del tema, en què es repassarà, entre d’altres, com funciona el cervell enfront d’una amenaça, quines són les principals pautes de prevenció i quines armes naturals o objectes poden utilitzar per defensar-se. A la part pràctica del curs s’utilitzaran materials de protecció d’última generació per tal d’aconseguir un alt grau de realisme en les simulacions, minimitzant el risc de lesió.

Les sessions, que es duran a terme entre les 19 h i les 21 h, són gratuïtes i per participar-hi només cal ser dona i tenir més de 18 anys. No hi ha topall màxim d’edat i no és necessari estar en bona forma física.