Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí organitza un nou taller d’autoprotecció i defensa personal per a dones Les sessions, que requereixen inscripció prèvia, es realitzaran els dies 10, 12, 17, 19 i 24 de març al Centre Cívic del Pinar: La Cruïlla https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí organitza un nou taller d’autoprotecció i defensa personal per a dones

Les sessions, que requereixen inscripció prèvia, es realitzaran els dies 10, 12, 17, 19 i 24 de març al Centre Cívic del Pinar: La Cruïlla

Durant les sessions pràctiques s’utilitzen materials de protecció d’última generació (foto: Localpres).
Durant les sessions pràctiques s’utilitzen materials de protecció d’última generació (foto: Localpres)

La regidoria d’Emancipació Juvenil i Polítiques d’Igualtat i la Policia Local de Rubí han organitzat aquest mes de març un nou taller d’autoprotecció i defensa personal per a dones. Aquesta és una de la vintena d’activitats incloses a la programació per commemorar el Dia Internacional de les Dones, impulsada per l’Ajuntament de Rubí i diverses entitats, partits polítics i establiments de la ciutat.

L’objectiu principal del taller, que es durà a terme els dies 10, 12, 17, 19 i 24 de març al Centre Cívic del Pinar: La Cruïlla, és mostrar a les dones que es puguin trobar en situacions d’agressió física o verbal les diferents tècniques de defensa personal, així com saber què fer per intentar evitar ser seleccionades com a víctimes. A través de consells bàsics i exercicis pràctics, agents de la Policia Local ensenyaran a les assistents com aprofitar l’agressivitat del seu oponent i els seus punts dèbils per defensar-se, o com treure profit de les pròpies condicions físiques i psíquiques. 

Durant la primera sessió es farà una presentació teòrica del tema, en què es repassarà, entre d’altres, com funciona el cervell enfront d’una amenaça, quines són les principals pautes de prevenció i quines armes naturals o objectes poden utilitzar per defensar-se. A la part pràctica del curs s’utilitzaran materials de protecció d’última generació per tal d’aconseguir un alt grau de realisme en les simulacions, minimitzant el risc de lesió.

Les sessions són gratuïtes i, per participar-hi, només cal ser dona i tenir més de 18 anys. No hi ha topall màxim d’edat i no és necessari estar en bona forma física. Per inscriure’s, cal adreçar-se al servei de Joventut i Dona, ubicat a l’edifici Rubí+D, o bé a les dependències de la Policia Local.