Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí organitza nous tallers i activitats a l’Espai Jove Torre Bassas S’han tornat a programar tot un seguit de propostes que han tingut bona acceptació per part dels usuaris i també s’han organitzat noves iniciatives https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-de-rubi-organitza-nous-tallers-i-activitats-a-l2019espai-jove-torre-bassas/@@images/image/preview

L’Ajuntament de Rubí organitza nous tallers i activitats a l’Espai Jove Torre Bassas

S’han tornat a programar tot un seguit de propostes que han tingut bona acceptació per part dels usuaris i també s’han organitzat noves iniciatives

La Torre Bassas ofereix l’'Espai Break dance' per tal que els joves puguin practicar aquesta disciplina.
La Torre Bassas ofereix l’'Espai Break dance' per tal que els joves puguin practicar aquesta disciplina

L’Ajuntament de Rubí ha encetat una nova programació d’activitats a l’Espai Jove Torre Bassas que inclou diverses propostes culturals i d’oci, cursos, tallers i monogràfics adreçats al col·lectiu de joves de la ciutat, tots ells gratuïts. Part de les activitats d’aquest primer trimestre de l’any s’han programat tenint en compte la bona acollida que han tingut algunes de les propostes que s’han dut a terme anteriorment. També s’han plantejat noves activitats, com ara un taller de personalització de gorres i un altre d’aquarel·la, rotulador i tinta negra, entre d’altres.

Tallers diversos
Els tallers, tots ells amb un monitor de referència, centren bona part de la programació de l’Espai Jove Torre Bassas. Per a participar-hi cal inscripció prèvia, ja que les places són limitades.

Els dilluns es duran a terme els tallers de Cant, on s’oferirà als usuaris una formació bàsica sobre tècniques de cant (de 18 h a 19 h), i de Torneig d’esports, amb competicions de ping-pong, la pràctica d’esports diversos a través de la Wii i la Play Station i tallers teòrics de futbol per analitzar jugades, entre d’altres (de 19 h a 20 h).

Els dimarts serà el torn dels Balls llatins, on els participants desenvoluparan la concepció rítmica, de formes, d’expressió i de tècnica de diferents balls (de 18 h a 19 h). També s’han organitzat tallers de Teatre, per aprendre exercicis d’expressió corporal i tècniques d’interpretació (de 17.30 h a 18.30 h), i de Treballs manuals, amb l’objectiu d’estimular la imaginació i desenvolupar la creativitat dels assistents (de 18 h a 20 h).

Els dimecres s’ha programat el taller de Jocs de taula per potenciar la capacitat mental i les habilitats interpersonals dels participants (de 18 h a 20.30 h). Només durant el gener es duu a terme el taller de Personalització de gorres (de 18 h a 20 h), mentre que al març s’ha programat el taller d’Aquarel·la, retolador i tinta negra per aprendre aquestes tècniques i estimular la imaginació a partir d’exercicis pràctics de llums i ombres, entre d’altres (de 18 h a 20 h).

Pel que fa als dijous, un taller de Cinema temàtic permetrà als participants visionar diverses pel·lícules de temàtica social i assistir a sessions de valoració i xerrades (de 18 h a 20.30 h). Durant el mes de febrer, a més, es durà a terme el taller de Dibuix i esbós, per obtenir un primer contacte amb la composició de cos, cara, moviment, perspectiva i paisatge, entre d’altres (de 18 h a 20 h).

Per últim, els divendres estaran dedicats a l’Street dance, on s’aprendran diferents balls urbans, com ara el hip-hop, el popping o el dancehall (de 18 h a 19 h), i a la música, a través de les Tardes musicals al Subway de la Torre Bassas (de 19 h a 20.30 h).

Altres activitats
D’altra banda, durant aquest primer trimestre de l’any s’han programat dos monogràfics. El primer permetrà aprendre els passos bàsics del Break dance i es durà a terme els dies 4, 11, 18 i 25 de febrer, mentre que el segon, que es realitzarà el 12 de març a les 18 h, girarà al voltant de la Sexualitat. En aquesta sessió es parlarà dels mites i la realitat del sexe i dels temes tabú en l’adolescència.

L’Espai Jove Torre Bassas també ofereix dos espais fixes: l’Espai Break dance (els dimecres, de 17 h a 21 h) i l’Espai Teatre (els dijous, de 18 h a 19 h i de 19 h a 20 h), tots dos adreçats a persones d’entre 12 i 30 anys. El primer pretén proporcionar un espai físic adequat per a la pràctica del break dance i treballar valors com ara la cooperació i  l’autoaprenentatge, mentre que el segon posa a disposició dels usuaris un espai idoni per poder assajar i pretén treballar valors com ara la proactivitat i la igualtat, entre d’altres. Es tracta de dos espais setmanals d’ús lliure que no requereixen inscripció prèvia. Només cal adreçar-se al personal de la Torre Bassas i afegir-se al grup.

Aquest trimestre, l’equipament manté el Banc dels Idiomes, una iniciativa organitzada conjuntament amb l’Ateneu i la Biblioteca Mestre Martí Tauler. Es tracta d’una proposta que pretén propiciar punts lingüístics de trobada entre persones interessades a conversar, practicar, aprendre i compartir noves llengües. Per a més informació, cal adreçar-se a algun d’aquests tres equipaments municipals.

Paral·lelament, la Torre Bassas ofereix diàriament tot un seguit de serveis adreçats als joves de la ciutat. Així, posa a disposició dels usuaris el Punt d’informació juvenil, amb assessorament en temes de formació, laborals, d’habitatge o salut; també cedeix sales per a fer treballs en grup, preparar coreografies o celebrar reunions, entre d’altres; un espai de connexió a internet dotat amb sis terminals i wifi a tot l’edifici; sales d’exposicions a disposició dels joves artistes que ho desitgin; així com revistes, llibres, jocs de taula i videojocs; entre d’altres.

Campanyes i festes
L’Espai Jove Torre Bassas convida els nois i noies de la ciutat a participar a la festa de Carnestoltes. Del 9 al 13 de febrer tindrà lloc la Setmana temàtica, durant la qual els usuaris disfressaran l’equipament. I el divendres 13 de febrer se celebrarà la festa de Carnaval.

Del 5 a l’11 de març, la Torre Bassas s’afegirà a la celebració de la Setmana de la Dona Treballadora. S’instarà els joves de la ciutat a participar i omplir les xarxes socials de reivindicació.