Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí organitza nous ECOtallers en clau de RE per fomentar la prevenció de residus La primera proposta es durà a terme el 26 de febrer i consistirà en la decoració i customització d’una vaixella antiga https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-de-rubi-organitza-nous-ecotallers-en-clau-de-re-per-fomentar-la-prevencio-de-residus/@@images/image/preview

L’Ajuntament de Rubí organitza nous ECOtallers en clau de RE per fomentar la prevenció de residus

La primera proposta es durà a terme el 26 de febrer i consistirà en la decoració i customització d’una vaixella antiga

L'objectiu dels ECOtallers en clau de RE és fomentar la restauració, la reparació i la reutilització dels objectes.
L'objectiu dels ECOtallers en clau de RE és fomentar la restauració, la reparació i la reutilització dels objectes

El Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament de Rubí impulsa enguany un nou programa d’ECOtallers en clau de RE. Es tracta de 18 propostes en forma de tallers gratuïts per fomentar la restauració, la reparació, la recuperació, la renovació, la reinvenció i la reutilització d’objectes, productes i materials per, en última instància, aconseguir reduir la generació de residus.

Les activitats començaran el pròxim 26 de febrer amb un taller de decoració de vaixelles antigues, que consistirà en la customització d’aquestes peces de porcellana per donar-los un aire nou i personalitzat.

Amb aquestes i altres propostes es mostraran diverses formes de REciclatge, REutilització i REparació, que permetran allargar la vida dels petits electrodomèstics, transformar de manera creativa la roba vella o fer un bon manteniment dels equips informàtics a les llars, entre d’altres, per transformar els residus en nous recursos. I és que l’objectiu general d’aquest projecte és generar una consciència col·lectiva envers la prevenció de residus a la ciutat d’una manera participativa i atractiva.

Els ECOtallers es van iniciar al març del 2014. Al llarg de l’any passat es van realitzar un total d’onze sessions, amb una participació de més d’un centenar de persones. Aquest any, com a novetat, s’obre la possibilitat que els ciutadans proposin nous ECOtallers al Servei Educatiu de Residus. Les propostes es poden fer arribar a través del compte de Facebook de RubiNet (Aj. Rubí NET) o bé per correu electrònic, a l’adreça .

Àmplia oferta de tallers
Tots els tallers es faran en equipaments municipals o en espais oberts de la ciutat, que es concretaran en el moment de formalitzar les inscripcions.

Per a participar-hi es requereix inscripció prèvia, ja que les places són limitades. Les inscripcions s’han de fer a través del correu electrònic , o bé, si no es disposa d’internet, a través del Telèfon Verd 900 130 130 (93 699 98 01 si es truca des d’un mòbil).

Els tallers que es realitzaran fins a la primavera són els següents:

  • 26 de febrer (18.30 h): Taller – Recupera la vaixella antiga
  • 12 de març (18.30 h): Taller  Scrapbook per a principiants
  • 24 d'abril (10.00 h): Taller – Aprèn a fer la teva taula de cultiu
  • 27 d'abril (18.30 h): Taller – Compostatge
  • 14 de maig (18.30 h): Taller – Neteja Ecològica