Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí organitza nous cursos de monitor i director d’activitats de lleure infantil i juvenil Les persones interessades en assistir a aquestes formacions gratuïtes s’han d’inscriure a l’Espai Jove Torre Bassas a partir d’aquest divendres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí organitza nous cursos de monitor i director d’activitats de lleure infantil i juvenil

Les persones interessades en assistir a aquestes formacions gratuïtes s’han d’inscriure a l’Espai Jove Torre Bassas a partir d’aquest divendres

Aquests cursos habiliten els seus alumnes per treballar en activitats de lleure infantil i juvenil.
Aquests cursos habiliten els seus alumnes per treballar en activitats de lleure infantil i juvenil

L’Ajuntament de Rubí organitza nous cursos de monitor/a i de director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil a l’Espai Jove Torre Bassas. Totes dues formacions es duran a terme entre els dies 19 de desembre i 10 de gener. Les inscripcions per a participar en aquests cursos, que són gratuïts, s’han de fer al mateix equipament els dies 4, 9, 10 i 11 de desembre.

El curs de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil és la formació que prepara els alumnes per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil. El temari del curs els capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar aquest tipus d’activitats en el marc de la programació general d'una organització. Així, els alumnes aprenen a aplicar les tècniques específiques d'animació grupal, amb una incidència explícita en l'educació en valors i amb atenció a les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

Els requisits per accedir a aquest curs, pel qual no s’exigeix cap titulació prèvia, són tenir entre 18 i 30 anys i estar empadronat a Rubí. Aquesta formació consta de dues parts: una de teòrica ─la que s’ofereix a l’Espai Jove Torre Bassas─ i una altra de pràctica. L’alumnat ha de realitzar pràctiques de monitor/a en un centre on hi hagi una persona amb el títol de director/a d’activitats en el lleure infantil i juvenil, expedit per la Generalitat de Catalunya.

El consistori també organitza una nova edició del curs de director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, que és la formació que prepara els alumnes per intervenir en tasques de coordinació d’equips en activitats de lleure infantil i juvenil. Aquesta formació també els capacita per planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar i avaluar projectes de lleure educatiu dirigits a la infància i la joventut en tots els seus aspectes, i a representar-los interna i externament assumint la creació, el control i la dinamització de l’equip de personal monitor.

La superació del curs comporta l’obtenció del diploma i del carnet de director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil que expedeix la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, a proposta de les escoles d’educadors en el lleure infantil i juvenil. El carnet de director/a complementa el diploma i habilita la persona titular per treballar dirigint i coordinant activitats d’educació en el lleure.

Aquest curs també consta d’una etapa lectiva i una altra de pràctica. L’Espai Jove Torre Bassas ofereix la formació teòrica. Posteriorment, els alumnes han de buscar l’entitat on realitzar les pràctiques, sempre amb el suport de l’Ajuntament i el de l’escola que imparteix el curs, en aquesta ocasió l’Aula d’Esplai del Vallès.

Per poder realitzar aquest curs cal tenir una edat compresa entre els 18 i els 35 anys i estar empadronat a Rubí. Abans d’iniciar la formació també cal acreditar com a mínim un d’aquests dos requisits: disposar del títol de monitor/a de lleure expedit per la Generalitat de Catalunya o bé acreditar una titulació de grau, diplomatura o llicenciatura en Educació Infantil, en Educació Primària, en Educació Social, en Mestre d’Educació Infantil, en Mestre d’Educació Primària, en Pedagogia o en Psicologia, així com dos anys d’experiència continuada en el sector de l’educació en el lleure.

Els interessats a participar en aquests cursos s’hi podran inscriure els dies 4, 9, 10 i 11 de desembre a l'Espai Jove Torre Bassas, al carrer Sabadell, 18-20. La capacitat màxima de totes dues formacions és de 25 persones cadascuna. Si hi ha més de 25 sol·licituds d’inscripció, es farà un sorteig públic a la Torre Bassas.

Aules d’estudi
A partir de l’11 de desembre, l’Ajuntament torna a oferir aules d’estudi als joves de la ciutat. Es tracta d’un servei adreçat als estudiants rubinencs, especialment els que cursen Batxillerat o una carrera universitària, que consisteix en proporcionar-los un ambient òptim per preparar els seus exàmens.

En aquesta ocasió, les aules d’estudi s’habilitaran a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. El consistori ha augmentat el nombre d’hores i dies en què s’oferirà el servei. Així, les aules d’estudi estaran operatives de l’11 de desembre al 29 de gener, de dilluns a divendres de 21 h a 1h de la matinada, els dissabtes de 16 h a 23 h i els diumenges, de 16 h a 22 h.