Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí organitza diumenge un control cinegètic de porcs senglars per controlar-ne la seva proliferació Per garantir la seguretat de les persones, es prohibirà el pas de vianants pels camins que envolten la zona on es durà a terme aquesta actuació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí organitza diumenge un control cinegètic de porcs senglars per controlar-ne la seva proliferació

Per garantir la seguretat de les persones, es prohibirà el pas de vianants pels camins que envolten la zona on es durà a terme aquesta actuació

El control cinegètic tindrà lloc diumenge entre els torrents de Tallafigueres i Mas Jornet (foto: GoogleMaps).
El control cinegètic tindrà lloc diumenge entre els torrents de Tallafigueres i Mas Jornet (foto: GoogleMaps)

L’Ajuntament de Rubí i la Generalitat de Catalunya han organitzat un control cinegètic de porcs senglars aquest diumenge 8 de març. Aquesta actuació tindrà lloc entre les 08:00 h i les 18:00 h entre els torrents de Tallafigueres i Mas Jornet, una zona molt propera als barris de La Perla, Can Serrafossà i els Avets i el Polígon d’Activitat Econòmica (PAE) Rubí Sud.

Durant els darrers anys s’ha constatat un augment dels danys que aquests animals causen a les finques rústiques i als conreus del municipi, suposant també una amenaça per a les persones que viuen a les urbanitzacions. Amb l’objectiu de disminuir en gran mesura el nombre d’exemplars de porcs senglars, i tenint en compte que el novembre de 2001 el terme municipal de Rubí va ser declarat Zona de Seguretat, al llarg dels anys el Consistori ha sol·licitat a la Direcció General de Medi natural i Biodiversitat autorització per poder fer aguaits nocturns. Les darrers autoritzacions han estat presentades pels pagesos de la ciutat, davant les destrosses que aquests animals causen als camps de cereals i a les vinyes.

Tot i que aquestes actuacions han tingut bons resultats, la proliferació de porcs senglars ha anat augmentant considerablement. Tant és així que, en els darrers anys, s’han observat exemplars d’aquests animals en places públiques del casc urbà, augmentant així les queixes, les incidències i el risc envers la ciutadania. Aquests fets han estat constatats pels Agents Rurals, que en les seves inspeccions han pogut comprovar els danys reiterats que ocasionen aquests animals.

Per aquest motiu, i donat que aquestes accions han resultat insuficients, l’Ajuntament ha sol·licitat recentment a la Generalitat poder dur a terme batudes cinegètiques controlades durant un període de temps determinat. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha autoritzat excepcionalment la caça i la captura en viu d’aquesta espècie.

Per tal de garantir la seguretat de les persones es prohibirà el pas de vianants pels camins que envolten la zona on es durà a terme la batuda i durant l’activitat hi haurà personal autoritzat en cadascun dels punts necessaris per tal de facilitar possibles accessos que s’haguessin de fer en aquest indret.