Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí ofereix set projectes per millorar la competitivitat de les empreses locals El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, anima les empreses rubinenques a aprofitar aquestes accions, que estan totalment subvencionades https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí ofereix set projectes per millorar la competitivitat de les empreses locals

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, anima les empreses rubinenques a aprofitar aquestes accions, que estan totalment subvencionades

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, i la coordinadora de l’Àmbit de Promoció Econòmica, Olga González.
El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, i la coordinadora de l’Àmbit de Promoció Econòmica, Olga González

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, i la coordinadora de l’Àmbit de Promoció Econòmica, Olga González, han presentat aquest dimarts una nova edició dels Projectes de millora de la competitivitat empresarial. Es tracta de set accions subvencionades per l’Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona que tenen com a objectiu acompanyar les empreses en la millora dels seus recursos mitjançant l’estratègia, la internacionalització, la generació de valor diferencial i la innovació en xarxa, per tal que esdevinguin més fortes i competitives.

Rafael Güeto ha emmarcat aquests projectes en una de les dues línies de treball del govern municipal en relació al teixit empresarial: “Per una banda està el desenvolupament de les inversions recollides al Pla director de polígons, que incideixen en el continent [...], un factor importantíssim, i per altra banda tota la bateria de projectes de competitivitat empresarial”.

Les empreses locals podran beneficiar-se enguany de les accions Quadre de comandament, Finançament a mida, Exportació a petites i mitjanes empreses, Consolidació internacional, Diversificació internacional, Xarxa Rubí Empresa i Planifica estratègicament la teva empresa. En tots els casos són projectes que ja s’havien realitzat anteriorment i que enguany s’enriqueixen amb algunes novetats, com ara la introducció generalitzada de jornades grupals per afavorir el networking. En aquest sentit, el regidor ha apuntat que “el valor del treball en xarxa és desenvolupar la cooperació entre empreses de la ciutat, més encara tenint en compte la diversitat d’activitats que tenim al municipi, que és un valor important i que volem treballar”. La coordinadora de l’Àmbit de Promoció Econòmica, Olga González, s’ha pronunciat en la mateixa línia: “La voluntat és que les empreses que participin es puguin conèixer entre elles i compartir experiències, i d’aquesta manera millorar”.

L’acció Quadre de comandament, la més veterana amb un total de sis edicions, té com a objectiu millorar la presa de decisions de les empreses. En el marc d’aquest projecte, s’ajuda els participants a diagnosticar si estan desenvolupant un bon pla estratègic i a definir accions concretes per assolir objectius ─facturació, marge, millora de processos, motivació de persones i eficàcia de la comunicació externa─.

Finançament a mida té com a finalitat facilitar a les empreses l’accés al finançament extern, tot evitant les tensions de tresoreria i procurant que obtinguin un marge per incrementar la seva capacitat de compra d’existències i d’inversió. Amb aquesta acció, que arriba ja a la quarta edició, també s’ajuda els participants a millorar el seu poder de negociació mitjançant la realització d’un dossier executiu financer.

El projecte Iniciació a l’exportació també s’organitza per quarta vegada, en aquest cas rebatejat amb el nom d’Exportació a la petita i mitjana empresa. El seu objectiu segueix sent donar formació, assessorament i acompanyament individualitzat a pimes i micropimes de Rubí que volen iniciar-se en l’exportació, però enguany incorpora com a gran novetat la possibilitat de participar en una missió comercial conjunta.

Els projectes relacionats amb l’exportació es completen amb les terceres edicions de Consolidació internacional i de Diversificació internacional, el primer adreçat a les pimes i micropimes que vulguin consolidar l’experiència exportadora i establir un pla d’actuació per posicionar-se en els mercats exteriors, i el segon a les empreses amb experiència internacional consolidada que necessitin ajuda en la prospecció, la recerca de socis potencials o l’establiment en mercats nous.

També suma tres edicions la Xarxa Rubí Empresa, que aquest any estarà centrada en la importància de les persones com a motor de l’empresa. L’objectiu d’aquest acció és acompanyar les firmes locals en el desenvolupament de processos innovadors i generar una comunitat que treballi en xarxa i comparteixi coneixement.

En darrer terme, l’OSE recupera el projecte Planifica estratègicament la teva empresa, que es realitza per segona vegada amb l’objectiu d’implantar una metodologia que permeti als empresaris fer previsions que els ajudin a visualizar i analitzar la projecció futura del seu negoci.

Jornada de presentació el 27 d’abril
Els Projectes de millora de la competitivitat local es presentaran el proper 27 d’abril de 9.30 a 11.30 h, en una jornada a la Masia de Can Serra a la qual estan convocades totes les empreses interessades a conèixer amb més detall el funcionament d’aquestes accions. Pel que fa a les inscripcions, es podran realitzar a partir d’aquesta data i fins a mitjan juny.

Les empreses locals poden accedir ja a tota la informació sobre aquestes accions de millora de la competitivitat a través del web www.rubiempresa.net o bé adreçant-se a l’OSE, ja sigui presencialment, trucant al 93 588 70 00 ext. 1439 o enviant un correu electrònic a .

L’any passat, una cinquantena de firmes rubinenques de diversa envergadura van rebre assessorament en el marc d’aquestes accions. “El que és més important per nosaltres és que la valoració posterior és positiva, les empreses han entès que aquesta és una eina positiva que posem al seu abast”, ha conclòs Güeto.