Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí millora l’accessibilitat i la seguretat de sis ponts i passeres sobre les vies dels ferrocarrils Les obres, que s’inclouen al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, tenen una durada prevista de tres mesos https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí millora l’accessibilitat i la seguretat de sis ponts i passeres sobre les vies dels ferrocarrils

Les obres, que s’inclouen al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, tenen una durada prevista de tres mesos

Al pont de la rambleta de Joan Miró s’hi instal·larà una tanca antivandàlica.
Al pont de la rambleta de Joan Miró s’hi instal·larà una tanca antivandàlica

L’Ajuntament de Rubí inicia aquesta setmana les obres de millora de la seguretat de diversos ponts i passeres que hi ha sobre les vies dels ferrocarrils. Aquesta actuació, inclosa al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, ha estat adjudicada a l’empresa CIVIL STONE, SL per un import de 159.310,73 euros. Les obres tenen un termini d’execució d’uns tres mesos.

Els treballs es duran a terme en sis punts de la ciutat: el pont de Can Claverí, el pont de l’avinguda de Castellbisbal, la passera del carrer Font de la Via, el pont de la rambleta de Joan Miró, el pont del carrer Edison i la passera sobre les vies de RENFE. Segons els criteris indicats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, actualment aquests ponts no es troben en condicions adequades de seguretat per als vianants i els vehicles. I és que diversos elements d’aquestes estructures, com ara les baranes, els paviments o les escales, entre d’altres, estan deteriorats o són inexistents. En aquest sentit, el Consistori vol millorar-ne l’accessibilitat i la seguretat substituint els elements deteriorats i instal·lant aquells que siguin necessaris.

En el cas dels ponts, es proposa la instal·lació de sistemes de contenció capaços de contenir els vehicles en cas d’una sortida de via i absorbir-ne l’impacte per reconduir-los a la calçada. Tant als ponts com a les passeres també s’instal·laran tanques d’uns dos metres d’alçada o se substituiran les existents per altres de noves, amb l’objectiu d’impedir les accions vandàliques des d’aquestes estructures.

Pla d’inversions financerament sostenible
L’Ajuntament de Rubí destina 26,3 milions d’euros al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, un paquet d’actuacions amb el qual es pretén posar la ciutat al dia, fent especial incidència en la millora de l’espai públic.

El Consistori rubinenc va impulsar aquest pla en el moment en què el Govern central va obrir la possibilitat de destinar el romanent positiu de Tresoreria que tenien els ajuntaments a inversió, en comptes de destinar-ho a amortitzar deute, com establia la Ley Orgánica de Estabilidad Presupuestaria y Sostenibilidad Financiera fins aleshores.

Les actuacions incloses al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 són molt diverses: des de la millora d’equipaments esportius i educatius fins a l’arranjament d’espais naturals de la ciutat, passant per la remodelació de diverses places o la millora de carrers i voreres tant al nucli urbà com als polígons industrials, entre d’altres.