Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí limita fins a les 21 h l’horari d’obertura d’establiments comercials La mesura es pren en el marc de l’estat d’alarma amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 i té com a objectiu reduir la presència de persones i vehicles al carrer a partir d’aquesta hora https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-de-rubi-limita-fins-a-les-21-h-l2019horari-d2019obertura-d2019establiments-comercials/@@images/image/preview

L’Ajuntament de Rubí limita fins a les 21 h l’horari d’obertura d’establiments comercials

La mesura es pren en el marc de l’estat d’alarma amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 i té com a objectiu reduir la presència de persones i vehicles al carrer a partir d’aquesta hora
Les botigues d’alimentació no podran obrir més enllà de les 21 h (foto: Ajuntament de Rubi – Localpres).
Les botigues d’alimentació no podran obrir més enllà de les 21 h (foto: Ajuntament de Rubi – Localpres)

L’alcaldessa Ana María Martínez Martínez ha signat un decret que declara limitat l’horari de funcionament del comerç al detall d’alimentació a Rubí. El text estableix que com a màxim aquests establiments podran obrir fins a les 21 h. La mesura es pren en el marc de l’estat d’alarma decretat pel Govern central amb motiu de la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus i té com a objectiu reduir la presència de persones i vehicles al carrer a partir d’aquesta hora.

La Policia Local ha detectat nombroses incidències i queixes ciutadanes relacionades amb l’obertura d’establiments comercials al detall en horaris que no es consideren essencials per a l’abastament d’aliments a la població. Al voltant d’alguns d’aquests establiments s’han detectat incidències i desplaçaments d’un major nombre de persones que en altres zones similars de la ciutat. Els veïns i veïnes justifiquen els desplaçaments manifestant que s’adrecen als comerços que estan oberts. A través de la limitació horària dels establiments es facilitarà la tasca policial, ja que la circulació de persones i vehicles hauria de ser pràcticament inexistent a partir de les 21 h. Així, millorarà la capacitat del torn de nit dels cossos de seguretat per a dur a terme les tasques de control i vigilància ordinària, en l’àmbit de la seguretat ciutadana.

La regulació horària comercial es defineix a la Llei d'horaris comercials del Parlament de Catalunya, però la legislació estableix que els municipis poden decretar modificacions per raons d'ordre públic, de convivència ciutadana o mediambientals.