Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies acorden un pla d’atenció a joves en situació de vulnerabilitat a la ciutat Comunicat conjunt del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l’Ajuntament de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies acorden un pla d’atenció a joves en situació de vulnerabilitat a la ciutat

Comunicat conjunt del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l’Ajuntament de Rubí

Logotips Ajuntament i Departament de Treball Afers Socials i Families

L’Ajuntament de Rubí i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han arribat a un acord perquè la ciutat aculli diversos nous serveis dirigits a infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat. Així ho recull un pla d’atenció a infants i joves pactat entre les dues administracions per donar resposta a aquest col·lectiu amb necessitats especials de protecció.

D’una banda, es posaran en funcionament diversos pisos d’un total de 16 places per a joves migrats sols d’entre 16 i 21 anys, repartits pels diferents barris de la ciutat. Aquests habitatges estan adreçats a joves que estan aprenent l’idioma, estan fent formació laboral i treballen per a la seva emancipació.

Els pisos de joves tutelats de 16 a 21 anys ─de com a màxim 8 places─ són serveis residencials amb equips educatius dirigits, en aquest cas, a joves migrats sols. En aquests serveis es posa especial èmfasi en l’acollida i el desenvolupament d’una xarxa comunitària i en l’acompanyament més enllà de la majoria d’edat per garantir la cobertura de les seves necessitats i, especialment, les oportunitats laborals i la seva regularització administrativa.

D’altra banda, s’obrirà un nou servei educatiu de caràcter residencial de 15 places adreçat a noies adolescents i joves embarassades i a mares menors d’edat amb infants de 0 a 3 anys que s’instal·larà a l’antic Hotel Terranova.

Aquest tipus d’equipament té com a objectiu millorar les potencialitats i capacitats marentals d’aquestes joves per tal que puguin desenvolupar el seu rol maternal de la millor manera possible. També s’hi treballen hàbits saludables, capacitats laborals, oportunitats i reptes per a una vida autònoma i programes per promoure la tornada a la família, sempre que sigui possible, en el moment de la sortida d’aquest recurs.

Tant la Generalitat de Catalunya com el municipi de Rubí consideren que aquesta és la millor solució per a la ciutat, ja que permetrà oferir a la ciutadania un recurs bàsic d’atenció a noies, alhora que possibilitarà la corresponsabilitat entre ambdues administracions en l’acollida de joves migrats sols.