Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí habilitarà una zona de repòs i d’esbarjo a Can Mir Les obres, que s’iniciaran la setmana vinent, consistiran en la creació d’una zona de pícnic i de descans amb bancs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí habilitarà una zona de repòs i d’esbarjo a Can Mir

Les obres, que s’iniciaran la setmana vinent, consistiran en la creació d’una zona de pícnic i de descans amb bancs

La zona esportiva de Can Mir, adjacent a la parcel·la on s'executarà aquesta actuació, es va arranjar l’any 2010 gràcies al FEOSL (foto: Lídia Larrosa).
La zona esportiva de Can Mir, adjacent a la parcel·la on s'executarà aquesta actuació, es va arranjar l’any 2010 gràcies al FEOSL (foto: Lídia Larrosa)

L’Ajuntament de Rubí iniciarà la setmana vinent l’adequació de la zona verda i d’esbarjo del barri de Can Mir, un projecte inclòs al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015. Les obres, adjudicades a l’empresa Parcs i Jardins Catalunya SL per un import de 44.171,56 euros, tindran una durada aproximada de dos mesos.

Amb aquest actuació, el Consistori vol dotar Can Mir d’un espai lliure habilitat per al descans, creant àrees de repòs i de pícnic adaptades per a cadires de rodes, garantint-ne l’accessibilitat a través d’uns camins d’accés que connectaran aquesta zona amb la resta del barri i la zona esportiva de Can Mir. En definitiva, l’Ajuntament vol donar un ús social a un espai actualment en desús i inaccessible.

La intervenció es durà a terme a la zona arbrada situada a l’est de la parcel·la, ubicada entre els carrers d’Albiol, d’Aiguafreda i l’avinguda de Can Mir. Aquesta actuació té per objecte establir les bases i criteris necessaris per al desenvolupament i la construcció del projecte d’urbanització i enjardinament de l’espai públic que conformen els terrenys adjacents a la zona esportiva de Can Mir, un espai que es va arranjar l’any 2010 gràcies al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

Mentre es duguin a terme les obres no es preveu cap afectació al trànsit.

Pla d’inversions financerament sostenible
L’Ajuntament de Rubí destina 26,3 milions d’euros al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, un paquet d’actuacions amb el qual es pretén posar la ciutat al dia, fent especial incidència en la millora de l’espai públic.

El Consistori rubinenc va impulsar aquest pla en el moment en què el Govern central va obrir la possibilitat de destinar el romanent positiu de Tresoreria que tenien els ajuntaments a inversió, en comptes de destinar-ho a amortitzar deute, com establia la Ley Orgánica de Estabilidad Presupuestaria y Sostenibilidad Financiera fins aleshores.

Les actuacions incloses al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 són molt diverses: des de la millora d’equipaments esportius i educatius fins a l’arranjament d’espais naturals de la ciutat, passant per la remodelació de diverses places o la millora de carrers i voreres tant al nucli urbà com als polígons industrials, entre d’altres.