Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí executa diverses millores al carrer Nou Les obres, que s’allargaran uns sis mesos, consistiran en la renovació de la xarxa de clavegueram i d’abastament d’aigua i en la posterior reurbanització del carrer https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí executa diverses millores al carrer Nou

Les obres, que s’allargaran uns sis mesos, consistiran en la renovació de la xarxa de clavegueram i d’abastament d’aigua i en la posterior reurbanització del carrer

Les obres, que afectaran tot el carrer Nou, s’executaran per trams.
Les obres, que afectaran tot el carrer Nou, s’executaran per trams

El proper 1 de febrer s’iniciaran les obres de remodelació del carrer Nou. Amb aquests treballs, que afectaran tot el tram del carrer, des del carrer Magallanes fins al carrer Sant Gaietà, l’Ajuntament de Rubí vol millorar les condicions de les xarxes d’abastament d’aigua potable i de clavegueram, així com urbanitzar la superfície d’aquesta via. Les obres és previst que s’allarguin uns sis mesos.

L’actuació s’ha dividit en dues fases, amb l’objectiu de minimitzar els inconvenients que comporta tota obra. “Sabem que seran uns mesos difícils per als veïns i veïnes, però cal tenir en compte que aquests treballs permetran millorar notablement aquest carrer. Hem optat per dur a terme les obres per trams precisament amb l’objectiu de causar les mínimes molèsties a la ciutadania”, ha explicat la regidora de l’Àrea de Serveis Territorials, Maria Mas. La primera fase ─la primera que s’executarà─ se centrarà en el tram del c. Nou comprès entre els carrers Magallanes i Floridablanca, mentre que la segona afectarà el tram situat entre els carrers Floridablanca i Sant Gaietà.

Les tasques consistiran, d’una banda, en la renovació de la xarxa d’aigua potable ─amb un pressupost de 157.887,57 euros─ i de clavegueram ─amb un import de 252.437,13 euros─, feines que durà a terme SOREA. I, de l’altra, en la posterior urbanització de la superfície del carrer, que tindrà dues voreres i calçada nova. Aquesta darrera actuació, que anirà a càrrec de l’empresa EXNIR Excavaciones, compta amb un pressupost de 125.696,12 euros i una subvenció de la Diputació de Barcelona que cobreix la totalitat del cost de l’obra.

Pel que fa a la xarxa de clavegueram, arran d’una inspecció amb càmera per l’interior del col·lector es va observar que aquesta estructura estava força deteriorada: existeixen esquerdes longitudinals i transversals, canvis de diàmetre, corrosió interior amb filtració d’aigua, juntes obertes... Amb aquesta actuació es renovarà la xarxa de clavegueram del carrer Nou entre els carrers Floridablanca i Sant Gaietà i, paral·lelament, es construirà una nova xarxa de sanejament entre els carrers Magallanes i Xile. En el cas de la xarxa d'abastament d'aigua potable, se substituiran les conduccions de fibrociment i PVC actuals per altres de fosa dúctil, més resistents. Posteriorment s’urbanitzarà la superfície del carrer, on es crearà un nou eix amb dues voreres amb una amplada mínima d’1 metre i d’1,5 metres, respectivament. També es milloraran totes les cruïlles dels carrers que travessen el carrer Nou.

Mentre es duguin a terme els treballs no es podrà accedir en vehicle als pàrquings privats ubicats en aquests trams. Aquesta limitació d’accés no afectarà tots els guals alhora, sinó que variarà en funció del tram d’obra que s’estigui executant. Com a conseqüència d’aquestes obres, el trànsit també s’haurà de desviar pel carrer de la Plana de Can Bertran. Els contenidors de recollida d’escombraries també es mouran de lloc en el decurs dels treballs, per tal de poder continuar prestant el servei amb normalitat.