Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí, el Departament de Salut i el Servei Català de la Salut coordinen la resposta a la Covid-19 Els tres ens han signat un conveni de cooperació interadministrativa que millorarà la coordinació dels serveis públics implicats en el control dels contagis https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí, el Departament de Salut i el Servei Català de la Salut coordinen la resposta a la Covid-19

Els tres ens han signat un conveni de cooperació interadministrativa que millorarà la coordinació dels serveis públics implicats en el control dels contagis

Un balcó amb arc de sant martí (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Un balcó amb arc de sant martí (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; la secretària general del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Laura Pelay Bargalló, i el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella Carnicé han signat un conveni de col·laboració per millorar la coordinació entre les tres administracions davant la situació d’emergència sanitària provocada per la Covid-19 en un context de control dels rebrots a tot el país.

A través d’aquest acord, les tres administracions sumen les capacitats dels serveis públics sobre els quals tenen competències per millorar la resposta conjunta a la pandèmia, especialment, la capacitat de seguiment de les persones afectades i d’aïllament de la població, quan sigui necessari.

El document compromet a compartir de manera immediata les dades de les persones diagnosticades de Covid-19 a Rubí i els seus contactes per assegurar una resposta tan àgil i eficient com sigui possible per tallar la cadena de transmissió del virus. En tot moment, les persones que intervinguin en el tractament de les dades personals dels pacients i els seus contactes han de respectar la confidencialitat i el secret professional.

L’Ajuntament de Rubí a través dels corresponents serveis municipals (Serveis Socials, Salut Pública, Mediació, Policia Local) es coordinarà amb la Secretaria de Salut Pública, el Servei Català de la Salut, els equips d’atenció primària que desenvolupen la seva tasca assistencial a Rubí i qualsevol dispositiu residencial o assistencial on hi pugui haver pacients tractats a centres d’atenció primària, com ara residències per a gent gran o amb discapacitat i centres comunitaris de qualsevol tipus. Els serveis municipals cooperaran en el seguiment individualitzat dels pacients i les seves cadenes de contacte i assumeixen el deure de mantenir informats la resta de les administracions. En cas que el consistori tingués coneixement d’algun incompliment de les mesures d’aïllament o quarantena que posés en risc la salut de la població, instarà a la Secretaria de Salut Pública per tal que s’intervingui de la manera que calgui.

El Servei Català de la Salut és el responsable del tractament dels malalts pels equips assistencials integrats al sistema públic de salut i de l’adopció de mesures de caràcter sanitari i assistencial, incloses l’aïllament de pacients amb COVID-19 i el confinament de persones que puguin haver-hi entrat en contacte. El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya adoptarà les mesures en l'àmbit territorial que siguin necessàries en virtut de l’escenari i les necessitats sanitàries i socials detectades en cada moment.

El conveni té vigència mentre perduri l’emergència sanitària o durant com a màxim un any.