Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí destina 8.000 euros a ajudar als damnificats pel terratrèmol de l’Equador En el marc de la Festa de la Diversitat, diverses entitats rubinenques també han aconseguit recollir 250 euros a favor d’aquesta causa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí destina 8.000 euros a ajudar als damnificats pel terratrèmol de l’Equador

En el marc de la Festa de la Diversitat, diverses entitats rubinenques també han aconseguit recollir 250 euros a favor d’aquesta causa

El terratrèmol, de magnitud 7,8 graus a l’escala de Richter, va sacsejar bona part de l’Equador (foto: www.larepublica.ec).
El terratrèmol, de magnitud 7,8 graus a l’escala de Richter, va sacsejar bona part de l’Equador (foto: www.larepublica.ec)

L’Ajuntament de Rubí aportarà 8.000 euros a la campanya d’emergència que impulsa el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per donar resposta als efectes del terratrèmol a l’Equador del passat 16 d’abril. Aquests diners, que provenen de la partida d’Ajudes d’Emergència municipal, es destinaran al procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada per aquest sisme.

El 16 d’abril a la tarda, un terratrèmol de magnitud 7,8 graus a l’escala de Richter va sacsejar l’Equador. El sisme, el pitjor que s’ha produït en aquest país en els darrers 30 anys, va tenir l’epicentre a l’oceà Pacífic, a 28 km de la costa equatoriana i a 173 km de la capital, Quito. Des d’aleshores s’han sentit gairebé 200 rèpliques, algunes d’una intensitat de fins a 6,1 graus. El terratrèmol també va provocar una alerta de tsunami a països veïns com Colòmbia, el Perú i Xile, que va poder ser desactivada poc després. Almenys 272 persones han mort i més de 2.500 han resultat ferides.

A la nostra ciutat, la població rubinenca procedent de l’Equador és bastant nombrosa ─2.109 rubinencs van néixer a l’Equador, dels quals 803 tenen nacionalitat equatoriana─. Per aquest motiu considerem especialment important la solidaritat amb les víctimes d’aquest terratrèmol”, ha explicat la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García. La responsable del servei de Ciutadania i Drets Civils també ha comentat que “una part d’aquests rubinencs procedents de l’Equador tenen familiars a la zona on es va produir el terratrèmol i alguns d’ells s’han adreçat a l’Ajuntament per preguntar-nos com col·laboraríem en el procés de reconstrucció o per demanar-nos orientació sobre com contactar amb els seus familiars”.

Paral·lelament, la Plataforma Germanor ─constituïda recentment─, juntament amb les entitats que integren el Consell Municipal de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, també ha dut a terme una iniciativa de suport a les víctimes del terratrèmol de l’Equador en el marc de la darrera edició de la Festa de la Diversitat, celebrada aquest passat cap de setmana. En total s’han recollit 250 euros gràcies a la barra de bar solidària organitzada a la plaça del Doctor Guardiet, que es destinaran a la campanya de l’ONG Oxfam de suport a les víctimes més vulnerables del sisme. “Valorem molt positivament la col·laboració ciutadana i la mobilització de les entitats que formen aquesta nova plataforma”, ha assegurat García.