Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí demana als paradistes del Mercat les seves necessitats de reubicació El Consistori ha iniciat el procés de reorganització d’aquest equipament, tal com es va acordar al Ple municipal del 13 de novembre https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-de-rubi-demana-als-paradistes-del-mercat-les-seves-necessitats-de-reubicacio/@@images/image/preview

L’Ajuntament de Rubí demana als paradistes del Mercat les seves necessitats de reubicació

El Consistori ha iniciat el procés de reorganització d’aquest equipament, tal com es va acordar al Ple municipal del 13 de novembre

El Mercat es va obrir el 3 de gener de 1980 a la seva ubicació actual (foto: Lídia Larrosa).
El Mercat es va obrir el 3 de gener de 1980 a la seva ubicació actual (foto: Lídia Larrosa)

L’Ajuntament de Rubí ja ha iniciat el procés de reorganització del Mercat Municipal, una demanda de l’Associació d’Adjudicataris d’aquest equipament. El Consistori ha obert el període de recepció de sol·licituds per conèixer quines necessitats tenen les parades del Mercat que cal traslladar. Recordem que al darrer Ple municipal tots els grups polítics, amb l’excepció de l’abstenció d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), van acordar iniciar l’expedient per a la reorganització d’aquest equipament.

Fa uns dies, els regidors de Serveis Municipals i Medi Ambient, Manuel Velasco, i de Comerç, Jaume Buscallà, es van reunir amb els paradistes per exposar-los el procés de reorganització. En aquesta trobada se’ls va informar que s’ha creat una comissió tècnica que, entre d’altres, haurà d’elaborar una proposta de trasllats que reculli els interessos dels adjudicataris respecte els nous espais i que estableixi criteris de valoració equitatius. Aquesta proposta l’haurà de validar la comissió de seguiment, formada per responsables polítics i tècnics de les regidories de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat i de Comerç, per un representant de tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament i per membres de la Junta d’Adjudicataris del Mercat.

Tal com els va explicar Velasco, “la intenció és que la reubicació no suposi cap despesa pels paradistes, ja que el cost l’assumirà l’Ajuntament”. El regidor ha titllat la reunió de “molt positiva” perquè, al seu parer, “tant el Consistori com els paradistes hem iniciat el camí per treballar plegats en la millora d’aquesta instal·lació i en la millor ubicació per a ells”. Velasco ha remarcat que “l’Ajuntament oferirà tot el seu suport i facilitarà al màxim el trasllat per evitar que representi un maldecap per als paradistes”.

Una reorganització necessària
Actualment, el Mercat de Rubí té 35 parades tancades –que equivalen a 80 espais de venda d’un total de 245 espais de venda disponibles– fruit del degoteig constant de cessions que s’ha produït al llarg dels darrers dos anys. La circulació i hàbits dels usuaris han fet que una zona del Mercat tingui més activitat que l’altra i en aquesta darrera és on hi ha més espais tancats. 

En una assemblea celebrada el 20 d’octubre, l’Associació d’Adjudicataris del Mercat va decidir per unanimitat demanar a l’Ajuntament que iniciés les tasques per reubicar parades que estan a la zona de menys activitat a la zona que en té més, deixant alhora un espai per un possible operador de supermercat.