Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí decideix prescindir aquest Nadal de "L'illa de la llum" i la pista de gel per garantir la seguretat de la ciutadania La decisió del govern municipal pretén eliminar els espais més concorreguts i que agrupen un major nombre de persones https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí decideix prescindir aquest Nadal de "L'illa de la llum" i la pista de gel per garantir la seguretat de la ciutadania

La decisió del govern municipal pretén eliminar els espais més concorreguts i que agrupen un major nombre de persones

Vista del túnel de llum del Nadal de 2019 (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig).
Vista del túnel de llum del Nadal de 2019 (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)

Aquest Nadal no hi haurà L'illa de la llum que els darrers dos anys s’ha instal·lat al carrer de Maximí Fornés, així com tampoc la pista de gel de davant de l’estació. El govern municipal així ho ha decidit com a una de les mesures per intentar contenir la Covid-19 al municipi. La decisió s’ha compartit amb la comissió municipal que es reuneix regularment des de l’inici de la pandèmia, presidida per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i formada per responsables polítics de l’equip de govern, així com la gerència municipal i membres de la Policia Local i de Protecció Civil, entre d’altres.

El principal argument que s’ha esgrimit en la citada comissió és la seguretat dels rubinencs i rubinenques. S’ha pres la decisió de prescindir tant de L'illa de la llum i de la pista de gel, com dels elements ornamentals de llum que se situaven a diferents places de la ciutat. El fet que siguin elements molt concorreguts, que conviden la ciutadania a participar-hi i a concentrar-se en un mateix punt, ha empès la comissió a eliminar-los aquest Nadal per tal de garantir la distància de seguretat entre les persones.

L’illa de la llum de Rubí ha estat un dels espais més concorreguts durant les festes de Nadal dels dos darrers anys. El 2018 es va instal·lar per primer cop al carrer de Maximí Fornés. Una estructura de 33,6 metres de longitud, 6 metres d’amplada i 4,6 metres d’alçada. Confeccionada a partir de 4.200 metres linials de cordó píxel led que acollien unes 42.000 bombetes led. Totes elles amb consum d’energia 100% renovable. La de Rubí va ser la primera instal·lació d’aquestes característiques que es va fer a Catalunya. El 2019 es va incrementar L’illa de la llum amb la incorporació de tres nous elements interactius: el Laberint de Llum ubicat a la plaça de l'Onze de Setembre i dos arbres gegants transitables col·locats a les places de Catalunya i de Pere Esmendia.

La pista de gel estava en funcionament ininterromput des de 2015, convertint-se amb els pas dels anys en un punt de referència per a tota la ciutadania. Es tracta d’una pista eficient a nivell energètic, d’origen 100% renovable.