Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí crearà un carril bici a l’entorn de l’avinguda de la Llana El projecte, que forma part del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, es completarà en un futur amb altres trams repartits per la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí crearà un carril bici a l’entorn de l’avinguda de la Llana

El projecte, que forma part del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, es completarà en un futur amb altres trams repartits per la ciutat

El carril bici que s’està construint al PAE La Llana tindrà una longitud d’uns dos quilòmetres.
El carril bici que s’està construint al PAE La Llana tindrà una longitud d’uns dos quilòmetres

L’Ajuntament de Rubí ha iniciat les obres per crear un carril bici al PAE La Llana. Aquesta actuació, inclosa al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, es completarà més endavant amb una xarxa més global que inclourà diversos recorreguts.

Actualment, molts rubinencs i rubinenques utilitzen l’avinguda de la Llana per fer-hi esport, com ara anar a caminar, sortir a córrer, patinar, anar en bicicleta o fer gimnàstica als circuits esportius que hi ha habilitats. Amb l’objectiu de consolidar l’ús esportiu que es fa d’aquest espai, i tenint en compte l’amplada d’aquesta via, el consistori ha escollit aquesta zona per implantar-hi el primer carril bici de la cuitat.

Al llarg d’aquesta avinguda es crearà un carril bicicleta amb els dos sentits de circulació segregats en calçada que permetrà la circulació d’aquests vehicles de dues rodes. L’itinerari, d’uns dos quilòmetres de longitud, continuarà per la plaça de la Verneda, seguirà pel carrer del Pont de Can Claverí i connectarà amb el carrer de Can Serra fins a arribar novament a l’avinguda de la Llana.

A l’avinguda de la Llana s’afectarà una de les bandes d’aparcament per convertir-la en carril bici. No obstant, la pèrdua de places d’estacionament es compensarà amb la reordenació de l’aparcament prevista a la plaça de la Verneda i amb la introducció d’una banda d’aparcament al carrer del Torrent de la Manà.

El Pont de Claverí i el carrer de Can Serra passaran a ser d’un únic sentit de circulació per guanyar espai pel nou carril bici. No obstant, es mantindran les bandes d’aparcament existents.

Les obres, que han estat adjudicades a l’empresa COFISA del Vallès per un import de 60.083,47 euros, tenen un termini previst d’execució d’entre un i dos mesos. Mentre es duguin a terme aquests treballs, la mobilitat es podrà veure afectada puntualment.

Un projecte més ampli i ambiciós
En un futur, l’equip de govern vol completar aquest primer carril bici amb una xarxa més global que inclourà diversos recorreguts. L’itinerari tindrà uns 20 quilòmetres i connectarà diversos equipaments, polígons industrials i centres educatius passant per àrees urbanes, forestals i industrials.

La creació de carrils bici és una demanda històrica de la ciutadania. Amb aquest projecte, que hem batejat amb el nom d’Anella verda, volem potenciar la mobilitat sostenible. Pensem que una ciutat moderna i sostenible ha de disposar de carrils bici adequats”, ha assegurat la regidora de l’Àrea de Serveis Territorials, Maria Mas.   

La futura Anella verda connectarà diferents equipaments municipals, com ara la Masia de Can Serra, el Castell, el Rubí+D i el Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla, així com les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i de RENFE, entre d’altres. El recorregut passarà pels polígons industrials de La Llana, el Molí de la Bastida, Sant Genís, Can Rosés, Cova Solera, Can Jardí i Rubí Sud. La nova xarxa també inclourà alguns centres educatius i es preveu que en una segona fase s’incloguin totes les escoles i instituts, així com la connexió amb els municipis de Terrassa, Sant Cugat, Castellbisbal i Sant Quirze.