Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí contracta a 36 persones aturades a través de plans d’ocupació Ana María Martínez assegura que “és una prioritat indiscutible treballar per reactivar l’economia i combatre l’atur” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí contracta a 36 persones aturades a través de plans d’ocupació

Ana María Martínez assegura que “és una prioritat indiscutible treballar per reactivar l’economia i combatre l’atur”

Ana María Martínez i Rafael Güeto durant la salutació als treballadors que s’han acollit als plans d’ocupació (Foto: Localpres).
Ana María Martínez i Rafael Güeto durant la salutació als treballadors que s’han acollit als plans d’ocupació (Foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ha contractat 36 persones aturades de llarga durada mitjançant la subvenció rebuda a través del Programa complementari de suport a l’economia productiva local (465.852,65 €), en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019. Els nous treballadors, que es corresponen amb diversos perfils professionals, han estat derivats des del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que s’ha encarregat de fer la selecció prèvia dels candidats i candidates. “Per aquest govern és una prioritat indiscutible treballar per reactivar l’economia i combatre l’atur”, ha dit l’alcaldessa Ana María Martínez després d’haver donat la benvinguda als nous treballadors, acompanyada també pel regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

 El personal contractat s’ha anat incorporant entre els mesos de juliol i novembre. Els llocs de treball que s’han cobert per aquesta via són: 8 auxiliars administratius/ves, 3 treballadors/es socials, 5 agents cíviques, 2 agents energètics, 3 peons jardiners, 2 oficials jardiners, 4 oficials  paletes, 5 peons paletes, 1 coordinador/a de plans d’ocupació, 1 auxiliar d’informàtica, 1 delineant de manteniment i 1 orientador/a PIRMI.

 Tots els contractes són de sis mesos, en jornada completa. Els nous empleats tindran horari de matí, excepte els agents cívics que treballaran dues tardes la setmana i els dissabtes al matí. Les persones que s’han contractat havien d’estar en situació d’atur, prèviament inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i que no cotitzin a cap dels règims de la Seguretat Social.

 Treballar per acompanyar les persones aturades sense cobertura va més enllà del subsidi: es tracta de donar instruments perquè la persona després del període actiu, vagi a buscar feina amb més eines”, ha dit l’alcaldessa, que considera “fonamental” tenir en compte també la formació que proporcionen els plans d’ocupació.

 En aquest sentit, Güeto ha recordat que es tracta sobretot d’una política d’activació on es treballen un seguit de competències. En primer lloc personals, dirigides a aconseguir que les persones aturades de llarga durada recuperin la confiança; en segon lloc competències instrumentals per tal que tinguin més eines per a la recerca de feina i finalment de competències professionals. “Són els 3 elements que treballem en el que és una política activa d’ocupació”, ha explicat.

 Pel que fa a les vies de finançament dels plans, Güeto ha recordat que l’Ajuntament utilitza sobretot programes de les administracions supramunicipals com la Diputació de Barcelona o el SOC; però també es poden utilitzar recursos propis. “Ara iniciem el debat de pressupostos i serà un bon moment per plantejar-ho”, ha manifestat.