Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí continua reclamant la construcció de la segona estació de Ferrocarrils a La Llana L'alcaldessa Ana María Martínez s’ha reunit aquest dimecres amb el director de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per traslladar-li un cop més la petició de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí continua reclamant la construcció de la segona estació de Ferrocarrils a La Llana

L'alcaldessa Ana María Martínez s’ha reunit aquest dimecres amb el director de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per traslladar-li un cop més la petició de la ciutat

L’estació de FGC és al barri de Les Torres (foto: Localpres).
L’estació de FGC és al barri de Les Torres (foto: Localpres)

La construcció d’una segona estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) és una reivindicació històrica de Rubí. El govern municipal ja va traslladar la demanda al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, el setembre passat i al president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, el mes de febrer. Aquest dimecres, l'alcaldessa, acompanyada de la regidora de serveis territorials Maria Mas, ha reiterat la demanda en una nova trobada, en aquesta ocasió amb el director de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), Pere Torres.

Torres ha explicat a les representants de l’administració local que, si bé aquest equipament es contempla al Pla Director d’Infraestructures 2011–2020, no és de construcció prioritària. A partir de 2020, el rubinenc creu que la segona estació apareixerà en el nou Pla Director, però continuarà sense tenir un caràcter prioritari. “Lamentem que la Generalitat continuï sense veure com n’és de necessària la segona estació de La Llana. No hi ha cap altra ciutat de més de 76.000 habitants que només en tingui una. Des de l’Ajuntament de Rubí continuarem treballant per convèncer tothom que la segona estació de Rubí ha de ser de prioritat màxima”, ha dit l'alcaldessa.

El ple de l’Ajuntament de Rubí va acordar unànimement reclamar al govern català la construcció de la segona estació de FGC durant la sessió de gener de 2016. El text també demanava millores a l’estació de Les Torres, com ara una nova escala mecànica i que s’ampliïn les andanes, peticions que van ser desestimades per motius tècnics.