Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí condemna l'homicidi d’una rubinenca víctima presumptament de violència masclista El consistori es referma en la seva política per eradicar la violència de gènere i posa a l’abast de les dones del municipi un ventall molt ampli de recursos des de la regidoria de Polítiques d’igualtat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí condemna l'homicidi d’una rubinenca víctima presumptament de violència masclista

El consistori es referma en la seva política per eradicar la violència de gènere i posa a l’abast de les dones del municipi un ventall molt ampli de recursos des de la regidoria de Polítiques d’igualtat

L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol i ha convocat una concentració aquest dilluns a la tarda.
L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol i ha convocat una concentració aquest dilluns a la tarda

L’Ajuntament condemna l’homicidi d’una dona que ha tingut lloc aquest dissabte a la tarda al terme municipal de Rubí i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima. Les investigacions dels Mossos d’Esquadra ─a falta de confirmació oficial, ja que el cas es troba sota secret de sumari─ apunten que es podria tractar d’un episodi de violència masclista. El consistori ha decretat tres dies de dol, per la qual cosa les banderes onegen a mitja asta, i ha convocat la ciutadania a una concentració per condemnar el feminicidi aquest dilluns a les 17.30 h a la plaça de Pere Aguilera.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha lamentat aquest episodi que ha tingut lloc a la ciutat i ha reiterat la determinació de l’Ajuntament de Rubí en l’eradicació de la violència masclista: “Cal continuar treballant des de tots els sectors, encapçalant aquesta croada des de l’administració, amb la voluntat d’aturar una xacra en la qual en aquesta ocasió s’ha vist involucrada una dona de la nostra ciutat”. Martínez ha manifestat que “malgrat tots els esforços que hi estem abocant, encara hi ha moltes dones que pateixen violència masclista. Creiem que les relacions de parella s’han de construir des dels valors de la igualtat, el respecte i la resolució pacífica dels conflictes. És per aquesta raó que és important denunciar si en el nostre entorn més proper detectem una conducta violenta vers una dona. La detecció i prevenció poden evitar la mort de moltes dones”.

L’Ajuntament de Rubí, a través de la regidoria de Polítiques d’igualtat, treballa en la millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista, així com dels seus fills i filles.

Qualsevol dona que pateixi una situació de violència masclista pot trucar al telèfon 900 900 120 o bé apropar-se al SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Rubí (edifici Rubí Forma, rambleta de Joan Miró s/n). Es tracta d’un servei municipal gratuït i confidencial, obert a les dones i a les joves de la ciutat, que té com a objectiu treballar temes relacionats amb la igualtat d’oportunitats i les discriminacions per raons de gènere. El servei està format per un equip de professionals que ofereix informació i recursos a les dones que ho sol·licitin. També s’ofereix servei jurídic i psicològic.