Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí asfalta una quinzena de carrers en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible Les diferents actuacions, que es duran a terme fins a finals de març, comportaran diverses afectacions de trànsit https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-de-rubi-asfalta-una-quinzena-de-carrers-en-el-marc-del-pla-d2019inversions-financerament-sostenible/@@images/image/preview

L’Ajuntament de Rubí asfalta una quinzena de carrers en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible

Les diferents actuacions, que es duran a terme fins a finals de març, comportaran diverses afectacions de trànsit
Les obres s’iniciaran el dilluns 16 de març al c/ Tennis, a Can Rosés, la primera zona on s’actuarà.
Les obres s’iniciaran el dilluns 16 de març al c/ Tennis, a Can Rosés, la primera zona on s’actuarà

Durant els propers dies, l’Ajuntament de Rubí millorarà l’asfalt de quinze carrers de la ciutat, una actuació inclosa al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015. Les obres, que tenen un pressupost de 336.331,60 euros, han estat adjudicades a l’empresa Asfaltos y Pavimentos Barcelona (PABASA) i s’allargaran fins a finals de març, aproximadament.

Actualment, el paviment de calçada d’aquests 15 vials presenta un estat deficient, amb l’existència de clots i fissures, descarnaments i esquerdats, entre d’altres. Les obres consistiran en l’aixecament de les tapes de registre fins al nivell d’asfaltatge, el fressat dels trams afectats, l’asfaltatge en sí i les posteriors tasques de pintura.

L’execució d’aquestes obres comportarà modificacions de trànsit als carrers en els quals s’estigui treballant, afectant en alguns casos el transport urbà. Durant les fases de fresat i pintura no es tallarà el trànsit. En canvi, la circulació quedarà interrompuda durant l’asfaltatge, tot i que no en tots els casos. Mentre es duguin a terme els treballs, la ubicació d’alguns contenidors també es veurà modificada.

La primera actuació s’executarà al c/ Tennis, aproximadament entre el 16 i el 19 de març. Mentre s’executin les obres d’asfaltatge pròpiament dites (17 i 18 de març) no es podrà circular per aquesta via. El recorregut de la L2 de l’autobús urbà també es veurà afectat, ja que els vehicles s’aturaran a la parada Olimpíades, en comptes d’arribar fins al Pinar.

En el cas de la carretera de Sabadell (entre els carrers Sant Jordi i Primer de maig) i del carrer Sevilla (entre Sabadell i Maria Aurèlia Capmany), els treballs es duran a terme entre el 17 i el 20 de març. L’asfaltatge es preveu que s’executi els dies 19 i 20 de març, moment en què els vehicles no podran circular pels trams afectats. Les línies L4 i L5 es desviaran durant aquests dos dies.

Les obres als carrers Plata i Canari, a Can Fatjó, es realitzaran entre els dies 19 i 26 de març, mentre que els treballs als carrers Pardal, Àliga i Falcó, als Avets, es duran a terme entre els dies 20 i 26 de març. Mentre s’asfalti, previst els dies 23 i 24 de març, respectivament, no es podrà circular pels trams afectats.

Del 23 al 27 d’abril s’actuarà a l’avinguda de Castellbisbal, des de la rotonda de l’avinguda de Can Sucarrats fins al carrer de la Muntanya. En aquest cas, no es tallarà la circulació dels vehicles, sinó que es donarà pas alternatiu. Els autobusos de la línia L1 podran patir petits retards, com a conseqüència de la presència de maquinària a la calçada i del pas alternatiu.

Una altra de les zones que s’asfaltaran serà la plaça de l’Agricultura i el c/ Àngel Guimerà. L’actuació es durà a terme entre els dies 24 i 27 de març. Mentre es duguin a terme les obres d’asfaltatge (26 de març) es tallarà la circulació. Els vehicles es podran desviar per un itinerari alternatiu que se senyalitzarà en el moment de les obres. La línia L4 també realitzarà un itinerari alternatiu aquell dia.

L’avinguda de les Olimpíades i el carrer Calderón de la Barca s’arranjaran entre els dies 25 i 27 de març. L’actuació de l’avinguda de les Olimpíades no comportarà cap tall de trànsit. En canvi, el dia 27 sí que quedarà restringida la circulació al c/ Calderón de la Barca, entre els carrers Maria Benlliure i el Camí de Ca n’Oriol. Les línies L2 i L4 de l’autobús es desviaran per l’avinguda de l’Estatut i les parades provisionals s’ubicaran el més a prop possible de les anul·lades.

En el marc d’aquest projecte, el 27 de març també s’asfaltarà l’accés a l’Institut J.V. Foix. En aquest cas, es donarà pas alternatiu als vehicles.

Per últim, els dies 30 i 31 de març també s’actuarà a l’avinguda de l’Electricitat. Com en el cas anterior, es donarà pas alternatiu als vehicles. Al tractar-se d’una via amb un gran volum de trànsit, s’ha previst realitzar aquests treballs durant la Setmana Santa, moment en què disminueix la circulació.

En cas de pluges, però, aquestes previsions s’haurien de reprogramar. Per aquest motiu, és convenient estar atent a la senyalització que s’anirà instal·lant als trams afectats.

Pla d’inversions financerament sostenible
L’Ajuntament de Rubí destina 26,3 milions d’euros al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, un paquet d’actuacions amb el qual es pretén posar la ciutat al dia, fent especial incidència en la millora de l’espai públic.

El Consistori rubinenc va impulsar aquest pla en el moment en què el Govern central va obrir la possibilitat de destinar el romanent positiu de Tresoreria que tenien els ajuntaments a inversió, en comptes de destinar-ho a amortitzar deute, com establia la Ley Orgánica de Estabilidad Presupuestaria y Sostenibilidad Financiera fins aleshores.

Les actuacions incloses al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 són molt diverses: des de la millora d’equipaments esportius i educatius fins a l’arranjament d’espais naturals de la ciutat, passant per la remodelació de diverses places o la millora de carrers i voreres tant al nucli urbà com als polígons industrials, entre d’altres.