Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí arranja la pista Francesc Calvo per evitar els problemes de filtracions d’aigua Les obres, que formen part del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, també permetran millorar la megafonia i els vestidors https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí arranja la pista Francesc Calvo per evitar els problemes de filtracions d’aigua

Les obres, que formen part del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, també permetran millorar la megafonia i els vestidors

La pista Francesc Calvo es caracteritza per aquestes làmines de policarbonat de colors a la seva façana (foto: Lídia Larrosa).
La pista Francesc Calvo es caracteritza per aquestes làmines de policarbonat de colors a la seva façana (foto: Lídia Larrosa)

L’Ajuntament de Rubí ha iniciat aquesta setmana les obres de reforma i millora de les instal·lacions de la pista Francesc Calvo. Aquesta actuació, que forma part del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, permetrà solucionar, entre d’altres, els problemes de filtracions d’aigua que pateix l’equipament. Els treballs, que tenen un termini d’execució d’uns tres mesos, han estat adjudicats a l’empresa Civil Stone per un import de 184.433,68 euros.

El Consistori ha decidit dur a terme aquesta actuació després d’haver detectat diverses deficiències en aquesta instal·lació esportiva, que es localitzen principalment a la pista i als vestidors exteriors ─tant a l’interior com a la coberta i a la façana─.

Les obres consisteixen en la millora del tancament de la pista mitjançant un nou sistema de lones per evitar que l’aigua de la pluja entri a l’interior. També es rehabilitarà la coberta de les grades, on actualment es produeixen filtracions d’aigua. A l’edifici annex que acull els vestidors s’arranjarà la coberta, que presenta humitats per filtracions, i s’hi realitzaran claraboies per a poder il·luminar tant els serveis higiènics com els propis vestidors, que ara no compten amb llum natural ni pràcticament ventilació. Es crearan noves dutxes i es renovarà la instal·lació d’aigua i d’enllumenat, prioritzant l’eficiència en el consum: s’instal·laran fluxòmetres als inodors, detectors de presència amb regulador de flux lluminós i aixetes temporitzades, entre d’altres. Una altra de les actuacions previstes és la construcció d’un cobert o tendal entre la pista i la sortida dels vestidors perquè els jugadors es puguin protegir de la pluja. Per últim, s’instal·laran altaveus fixes a la pista.

El regidor d’Esports, Juan López, ha explicat que es tracta d’unes obres llargament reivindicades: “Feia temps que la pista Francesc Calvo patia aquests problemes de filtracions. Ara, gràcies a aquest projecte, es podran solucionar i els patinadors que practiquen l’hoquei en aquest equipament ho podran fer amb total seguretat i comoditat”. López també ha avançat que, en el marc del mateix Pla d’inversions, al setembre s’arranjarà el pavelló de La Llana.