Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí ajuda a posar en marxa 31 empreses durant els primers nou mesos de 2015 El Servei de Creació d’Empreses, ubicat a la Masia de Can Serra, ha contribuït així a la generació de 36 llocs de treball nous https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí ajuda a posar en marxa 31 empreses durant els primers nou mesos de 2015

El Servei de Creació d’Empreses, ubicat a la Masia de Can Serra, ha contribuït així a la generació de 36 llocs de treball nous

El Servei de Creació d’Empreses està situat a la Masia de Can Serra.
El Servei de Creació d’Empreses està situat a la Masia de Can Serra

L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí, a través del seu Servei de Creació d’Empreses, ha ajudat a posar en marxa 31 noves empreses durant els primers nou mesos de l’any, possibilitant la generació de 36 llocs de treball.

Un total de 160 projectes empresarials han passat pel servei situat a la Masia de Can Serra entre els mesos de gener i setembre. Des de l’OSE s’ha ofert als emprenedors i emprenedores assessorament en tot el procés, des de la definició de la idea fins a la seva realització, parant especial atenció a la planificació del projecte. D’aquesta manera, els usuaris han rebut informació general útil per a la creació de la seva empresa i orientació específica sobre els serveis que l’Ajuntament posa al seu abast, com per exemple la formació impartida per l’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER). Quan ha estat necessari, també se’ls ha assessorat i ajudat en la tramitació del corresponent finançament.

L’assessorament de l’OSE ha donat lloc a la finalització d’un total de 26 plans d’empresa i a la posada en marxa de 31 activitats de diversos sectors: professionals independents (10), comerç al detall (9), hostaleria i restauració (4), indústria (2), transports (2), construcció i reformes (1), formació i educació (1), comerç a l’engròs (1) i sanitat i veterinària (1).

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha valorat positivament les dades d’aquests primers nous mesos de l’any: “Al setembre ja havíem igualat pràcticament les 32 empreses constituïdes en tot el 2014 amb el suport de l’Ajuntament. En l’actual conjuntura econòmica, celebrem més que mai que es posin en marxa noves activitats ja que això implica la generació de llocs de treball nous”. El responsable municipal ha aprofitat per recordar el suport integral que ofereix l’OSE a les persones emprenedores que passen per la Masia de Can Serra, “acompanyant-les des de l’inici de la seva idea empresarial fins a la consolidació del projecte, no només a través del Servei de Creació d’Empreses sinó també de la Finestreta Única Empresarial, els projectes de millora de la competitivitat o l’Escola d’Emprenedoria”.

26 altes a través del Punt PAE
De les 31 empreses que s’han creat aquest any, 26 s’han donat d’alta a través del Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) de l’OSE. Aquest servei, que es va posar en marxa l’any passat, té com a objectiu facilitar i simplificar la constitució de l’empresa, afavorint que totes les gestions necessàries es puguin enllestir de manera telemàtica.

D’altra banda, el Servei de Creació d’Empreses ha supervisat aquest any 15 processos de negociació de cessió en el marc del projecte Reempresa. D’aquests, dos ja s’han tancat amb èxit ─possibilitant el traspàs d’un taller d’arts gràfiques i d’una empresa de gestió de residus, reciclatge de paper i plàstic─ i quatre segueixen en curs.

Reempresa és una iniciativa de la patronal Cecot que es desenvolupa a les comarques de Barcelona en col·laboració amb alguns dels ajuntaments del territori i l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona.