Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí adapta una trentena de parades de l’autobús urbà amb l’objectiu de fer-les accessibles Entre d’altres, s’actuarà a parades com la d’Estació Rubí+D, Maximí Fornés, Duc de Montblanc, Terranova o Can Rosés https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí adapta una trentena de parades de l’autobús urbà amb l’objectiu de fer-les accessibles

Entre d’altres, s’actuarà a parades com la d’Estació Rubí+D, Maximí Fornés, Duc de Montblanc, Terranova o Can Rosés

Una de les parades on s'actuarà és la de Can Rosés.
Una de les parades on s'actuarà és la de Can Rosés

L’Ajuntament de Rubí durà a terme un projecte d’adaptació a diferents parades de l’autobús urbà de la ciutat per millorar-ne la seva accessiblitat. Les obres s’iniciaran el proper dilluns 9 de febrer i tenen una durada prevista de 4 mesos. Els treballs, que han estat adjudicats a l’empresa Civil Stone per un import de 139.535,83 euros, formen part del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015.

El projecte contempla les tasques de reurbanització, adequació de l’entorn i construcció de plataformes d’accés als vehicles en aquelles parades del sistema de l’autobús urbà que tenen més trànsit. Així, es crearan plataformes i s’instal·laran marquesines d’espera per tal de fer l’accés als autobusos sense desnivell per a persones amb dificultats de mobilitat. També es millorarà l’accessibilitat de l’entorn amb la creació de guals de vianants i passos de peatons adaptats des de les parades.

Paral·lelament, també es contempla una actuació menor en altres parades amb menys trànsit, però amb mancances des del punt de vista d’operativitat, provocades per vehicles que aparquen sobre la vorera i que dificulten les maniobres dels autobusos.

Les obres inclouen tant treballs de pavimentació com d’asfaltat, senyalització i instal·lació de mobiliari urbà. L’àrea d’intervenció suma uns 1.500 m2.

Les parades on s’actuarà són les següents: Estació Rubí+D (direcció El Pinar/Can Rosés), Maximí Fornés (direcció Estació FGC), Duc de Montblanc (direcció Estació FGC), Bailén (direcció Estació FGC), Can Rosés (ambdues direccions), Diamant (ambdues direccions), Terranova (direcció Estació FGC), Primer de Maig, Plana de Can Bertran (ambdues direccions), Pau Claris, 25 de Setembre (direcció Estació DGC), Casetes de Can Fatjó, Josep Turu, Plana del Castell, Topazi, Rivo Rubeo, Luxemburg, Policia Local, Edison, Sant Cugat, Font del Ferro, Progrés, Ca n’Alzamora, Antoni Sedó, Ferrol i La Bastida.

Pla d’inversions financerament sostenible
L’Ajuntament de Rubí destina 26,3 milions d’euros al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, un paquet d’actuacions amb el qual es pretén posar la ciutat al dia, fent especial incidència en la millora de l’espai públic.

El Consistori rubinenc va impulsar aquest pla en el moment en què el Govern central va obrir la possibilitat de destinar el romanent positiu de Tresoreria que tenien els ajuntaments a inversió, en comptes de destinar-ho a amortitzar deute, com establia la Ley Orgánica de Estabilidad Presupuestaria y Sostenibilidad Financiera fins aleshores.

Les actuacions incloses al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 són molt diverses: des de la millora d’equipaments esportius i educatius fins a l’arranjament d’espais naturals de la ciutat, passant per la remodelació de diverses places o la millora de carrers i voreres tant al nucli urbà com als polígons industrials, entre d’altres.