Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Osca s’interessa pel projecte Rubí Brilla amb la voluntat de replicar-lo a la ciutat aragonesa Aquest dilluns, el regidor de Desenvolupament Econòmic Local ha explicat a la delegació d’Osca els diferents àmbits d’aplicació d’aquesta iniciativa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament d’Osca s’interessa pel projecte Rubí Brilla amb la voluntat de replicar-lo a la ciutat aragonesa

Aquest dilluns, el regidor de Desenvolupament Econòmic Local ha explicat a la delegació d’Osca els diferents àmbits d’aplicació d’aquesta iniciativa

Rafael Güeto, durant la reunió amb els representants de l’Ajuntament d’Osca (foto: Localpres).
Rafael Güeto, durant la reunió amb els representants de l’Ajuntament d’Osca (foto: Localpres)

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, acompanyat d’una de les tècniques del projecte Rubí Brilla, s’ha reunit aquest dilluns amb una representació político-tècnica de l’Ajuntament d’Osca. L’objectiu de la trobada ha estat explicar als regidors de Medi Ambient ─Carmen García─ i de Serveis Socials ─Iñigo Aramendi─ i al cap de Serveis Municipals ─Javier Avellanas─ del consistori aragonès els diferents àmbits en què es desenvolupa aquesta iniciativa de foment de l’eficiència energètica i les energies renovables: municipal, domèstic, comercial i industrial.

La delegació aragonesa ha trobat especialment interessant el fet que el projecte Rubí Brilla promogui inicialment l’aplicació de mesures sense inversió i que, posteriorment, amb l’estalvi aconseguit, s’executin accions que tenen un retorn a curt termini. “Aquesta és la filosofia del projecte i, alhora, és la clau del seu èxit”, ha assegurat Rafael Güeto.

Els regidors d’Osca també s’han mostrat molt interessats en la compra del 100% d’energia renovable, ja que justament ara estan licitant el contracte. “L’Ajuntament de Rubí vam ser una de les primeres administracions de l’Estat espanyol a incloure el percentatge d’energia renovable en origen com a requisit en la licitació del contracte elèctric. Això vol dir ─ha explicat Güeto─ que tots els quilowatts que consumeix el consistori són d’origen 100% renovable”. Segons el responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, “els regidors aragonesos desconeixien que es podia exigir aquest requisit en la licitació i ens han agraït que els traslladéssim aquesta informació”.  

Una altra de les accions que han despertat l’interès de la delegació aragonesa ha estat el projecte 50/50 d’estalvi energètic a les escoles, que s’ha presentat recentment a Madrid amb la voluntat que les escoles d’aquesta ciutat el puguin implementar. L’Ajuntament d’Osca també es planteja replicar aquesta iniciativa als centres escolars d’aquesta localitat. 

Imatges relacionades

La reunió ha tingut lloc a la Masia de Can Serra (foto: Localpres)
La reunió ha tingut lloc a la Masia de Can Serra (foto: Localpres)