Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament crearà un eix comercial i de passeig que unirà el centre i el Mercat L’equipament viurà, aquest 2018, una procés de canvi que l’impulsarà com a eix vertebrador de l’activitat comercial de la ciutat, com a punt d’activitat econòmica i com a exemple d’eficiència i eficàcia energètica https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament crearà un eix comercial i de passeig que unirà el centre i el Mercat

L’equipament viurà, aquest 2018, una procés de canvi que l’impulsarà com a eix vertebrador de l’activitat comercial de la ciutat, com a punt d’activitat econòmica i com a exemple d’eficiència i eficàcia energètica

L’alcaldessa i els regidors, durant la visita d’obres (foto: Localpres).
L’alcaldessa i els regidors, durant la visita d’obres (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, acompanyada de la regidora de l’Àrea de Serveis Territorials, Maria Mas, del regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, i del regidor d’Obra Pública, Juan López, ha visitat aquest dimarts les obres que s’estan duent a terme als carrers de l’illa de vianants propers al Mercat Municipal. Aquest any, l’equipament comercial iniciarà un procés de canvi que ha d’impulsar-lo en tres àmbits: com a eix vertebrador de l’activitat comercial de la ciutat, com a punt d’activitat econòmica i com a exemple d’eficiència i eficàcia energètica.

Les obres en aquests carrers de l’entorn del Mercat milloraran l’accés a l’equipament i afavoriran la seva integració a la zona comercial del centre que, un cop l’illa de vianants estigui acabada, esdevindrà un sol eix comercial i de passeig.

Incorporar un operador privat és una altra peça que ha d’impulsar el Mercat Municipal, des del punt de vista econòmic. El projecte per incorporar aquest operador privat al Mercat s’aprovarà en Junta de Govern Local el pròxim 28 de febrer i es publicarà al BOP entre dos i tres dies després. A partir del 5 de març i durant 30 dies, els operadors podran presentar les seves propostes i a principis del mes d’abril es coneixerà quines empreses hi opten.

Amb aquest operador privat, el consistori vol sumar competitivitat a un equipament que ja ofereix producte de molt bona qualitat i a molt bon preu. Durant el mes de desembre, el Mercat va rebre 85.000 visites i una xifra així només s’assoleix amb professionalitat, bon producte i bons preus”, ha explicat l’alcaldessa.

Hi podran optar establiments de venda de productes quotidians sota la modalitat de supermercat petit (alimentació i drogueria) i també establiments de venda de producte no quotidià en règim de venda personalitzada i/o de venda assistida. Aquest operador també definirà la façana de la plaça, ja que podrà disposar de les oficines.

Finalment, el tercer eix de millora del Mercat té a veure amb el projecte Rubí Brilla, que durant aquest 2018 treballarà l’eficiència i l’eficàcia energètica de l’equipament. L’objectiu és convertir aquesta instal·lació en el primer mercat sostenible de l’Estat espanyol.

Obres de millora
Les obres als carrers de l’entorn del Mercat, englobades dins del Pla d’inversions, tenen per objectiu consolidar l’illa de vianants com a eix peatonal del centre de la ciutat. Les tasques permetran tenir una illa amb un entorn urbà de qualitat, més accessible per a les persones amb mobilitat reduïda i sobretot dotar de més seguretat a les persones que hi transiten. Segons ha explicat Ana María Martínez, “amb aquestes obres caminem cap al que nosaltres considerem que és una ciutat moderna, amb un centre on la prioritat són les persones i, especialment, els infants, i on es connecten els equipaments més importants de la ciutat”.

Els treballs es concentren a la plaça Onze de Setembre, als carrers Magí Raméntol i Torrent de l’Alba i a la plaça Bonaventura Josa i és previst que s’allarguin uns 4 mesos. Les tasques consisteixen principalment en dotar de plataforma única alguns d’aquests espais, crear zones de descans per als vianants, renovar la xarxa d’il·luminació i substituir l’arbrat que es troba malmès. “Estem parlant d’unes obres amb un pressupost considerable, en el marc d’un Pla d’inversions molt ambiciós. I és cert que en aquest moment tenim la ciutat aixecada, per entendre’ns, però també és cert que en molt poc temps podrem gaudir d’espais de qualitat, que és el que volem”, ha conclòs l’alcaldessa.

Pel que fa els propietaris o inquilins d’un aparcament als carrers afectats per les obres, recordem que l’Ajuntament ofereix com a alternativa la possibilitat d’estacionar als aparcaments soterrats del Mercat Municipal i de Salvador Allende gràcies a un abonament a un preu reduït que el consistori ha negociat amb les empreses que els exploten.