Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament crea la Comissió especial del POUM per seguir avançant en la redacció d’aquest document Amb la constitució d’aquest òrgan, l’equip de govern dóna compliment a l’acord que la Junta de Portaveus va adoptar al Ple ordinari del mes de febrer https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament crea la Comissió especial del POUM per seguir avançant en la redacció d’aquest document

Amb la constitució d’aquest òrgan, l’equip de govern dóna compliment a l’acord que la Junta de Portaveus va adoptar al Ple ordinari del mes de febrer

La Comissió especial del POUM es va reunir per primera vegada fa uns dies (foto: Localpres).
La Comissió especial del POUM es va reunir per primera vegada fa uns dies (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha creat la Comissió especial del Pla General d’Ordenació Urbana (POUM) amb l’objectiu d’agilitar i pluralitzar, amb la màxima transparència, la redacció d’aquest document. La constitució d’aquest òrgan, que es va reunir per primera vegada la setmana passada, respon a un acord de la Junta de Portaveus adoptat al Ple ordinari del mes de febrer.

En aquests moments, tal com recull la moció, Rubí no disposa d’una planificació urbanística actualitzada, moderna i adaptada a les necessitats de la seva gent, de les seves activitats i del seu territori. De fet, encara és vigent l’anacrònic Pla General d’Ordenació (PGO) de l’any 1981 i la seva revisió posterior de 1987.

Tot i la seva aprovació inicial ─l’any 2008─ i provisional ─el 2010─ per part del Ple de l’Ajuntament de Rubí, la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona (CUB) va suspendre la resolució definitiva del POUM promogut pel consistori. Diversos informes d’organismes sectorials, així com la manca de justificació de la viabilitat econòmica del mateix pla i la irrupció de la crisi, entre d’altres, van afavorir que s’avortés aquest intent.

Actualment, l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament està finalitzant la redacció del text refós del POUM, que dóna resposta a les prescripcions plantejades per la CUB.

Tenint en compte que l’aprovació del Pla General d’Ordenació Urbana és una de les prioritats d’aquest mandat, tots els partits polítics amb representació municipal van acordar crear una comissió especial integrada per representants de tots els grups amb l’objectiu d’agilitar i pluralitzar la redacció d’aquest document.

La regidora de l’àrea de Serveis Territorials, Maria Mas, ha corroborat que “l’aprovació del POUM és una absoluta prioritat per aquest equip de govern. Necessitem un instrument de planejament que s’adapti a la realitat actual de la ciutat”. La primera tinenta d’alcaldia també ha assegurat que “la transparència és una de les línies de treball del consistori. Creiem en el treball compartit amb la resta de grups i més en un tema tan important com aquest”.