Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament convidarà els fumadors a apagar la cigarreta amb motiu del Dia Mundial sense Tabac El proper 5 de juny, l’illa de vianants acollirà activitats familiars per conscienciar sobre els perjudicis del tabac https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-convidara-els-fumadors-a-apagar-la-cigarreta-amb-motiu-del-dia-mundial-sense-tabac/@@images/image/preview

L’Ajuntament convidarà els fumadors a apagar la cigarreta amb motiu del Dia Mundial sense Tabac

El proper 5 de juny, l’illa de vianants acollirà activitats familiars per conscienciar sobre els perjudicis del tabac

El Dia Mundial sense Tabac incideix en el tabaquisme passiu.
El Dia Mundial sense Tabac incideix en el tabaquisme passiu

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí ha organitzat per al proper 5 de juny un seguit d’activitats amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, que es commemorava aquest diumenge 31 de maig, amb l’objectiu de fer reflexionar la ciutadania sobre les conseqüències negatives de fumar i els beneficis de deixar aquest hàbit.

Amb el lema Apaga’l o apaga’t, l’illa de vianants acollirà entre les 18 i les 20 h diverses representacions teatrals de petit format adreçades al públic familiar. Amb aquesta proposta, es vol generar debat i reflexió al voltant del tabac, alhora que s’informa els rubinencs dels recursos sanitaris que tenen al seu abast per poder abandonar aquest hàbit.

També amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, el passat divendres 29 de maig el programa Rubí al dia de Ràdio Rubí va entrevistar dues professionals de les Unitats de Tabaquisme del CAP Anton de Borja i Mútua de Terrassa

Riscos importants per a la infància
El tabac segueix sent la principal causa evitable de mort. Tot i que les normatives implantades pels diferents governs han ajudat a eliminar aquest hàbit dels espais públics, el problema segueix existint en l’àmbit privat, afectant de forma passiva col·lectius vulnerables com els infants i la gent gran.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), uns 700 milions d’infants, gairebé la meitat de tot el món, respiren aire contaminat per fum de tabac i més d’un 40% dels nens tenen almenys un progenitor fumador. Això incrementa les seves possibilitats de patir asma, infeccions d’oïda, bronquitis i pneumònia, així com el risc d’alguns tumors.

En el cas concret dels nadons, el fet d’haver-los exposat al fum ambiental del tabac durant l’embaràs es relaciona directament amb els naixements prematurs o amb un pes baix. A més, incrementa del risc de mort sobtada del lactant durant el primer any de vida.

Els nens fumadors passius, però, no només pateixen conseqüències físiques directes sinó també sobre la capacitat cognitiva, com ara dèficits de lectura o problemes per fer càlculs matemàtics.