Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament convida la ciutadania a participar a la primera reunió de la Comissió de Festa Major La jornada de debat, que servirà per recollir propostes de cara a la propera festa gran de la ciutat, tindrà lloc el 6 d’abril a l’auditori del Museu Municipal Castell https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament convida la ciutadania a participar a la primera reunió de la Comissió de Festa Major

La jornada de debat, que servirà per recollir propostes de cara a la propera festa gran de la ciutat, tindrà lloc el 6 d’abril a l’auditori del Museu Municipal Castell

Les entitats tindran un paper important a la comissió (foto: Localpres).
Les entitats tindran un paper important a la comissió (foto: Localpres)

La Comissió de Festa Major celebrarà la seva primera jornada participativa el proper dijous 6 d’abril al Museu Municipal Castell (MMUC). L’Ajuntament convoca entitats, col·lectius locals i ciutadania en general a prendre part en aquesta trobada, que servirà per recollir opinions i propostes amb vista a la propera festa gran de la ciutat.

En aquesta primera jornada, el consistori donarà a conèixer a les persones assistents l’actual estructura de la Festa Major i recollirà les seves aportacions sobre la mateixa. L’objectiu és incidir en aquells aspectes que poden repercutir en un augment de la participació ciutadania, així com potenciar les relacions entre els diferents agents implicats. 

La posada en marxa de la Comissió de Festa Major dóna compliment a una moció aprovada pel Ple municipal amb els vots afirmatius del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), i les abstencions de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), el Partit Popular (PP) i Veïns per Rubí (VR). La reunió del proper 6 d’abril representa un primer pas per estructurar una comissió consultiva estable que permeti implicar la ciutadania en l’organització d’esdeveniments festius, alhora que representa un complement per a la feina que ja s’està fent en l’àmbit de la joventut des de la Taula d’oci i cultura juvenil.

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, considera que la comissió “ha der ser una eina útil per aconseguir que un esdeveniment d’èxit com la Festa Major sigui encara més participat per la ciutadania i les entitats, més ric en propostes i més pròxim per al conjunt dels rubinencs i rubinenques”.

A la jornada de dijous, presidida pel regidor, es farà una presentació del calendari i dels principals espais de la Festa Major 2017. A continuació, s’iniciarà una dinàmica participativa estructurada en tres grups temàtics: activitats esportives, activitats de ciutadania i activitats culturals. Al final de la jornada, es posaran en comú les conclusions del debat.

La reunió tindrà lloc el proper dijous 6 d’abril a partir de les 19 h a l’auditori del MMUC. Per poder participar-hi, no cal cap inscripció prèvia.