Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta una trentena d’aturats rubinencs majors de 45 anys dins el Programa Treball i Formació L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, els han donat la benvinguda aquest dijous https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament contracta una trentena d’aturats rubinencs majors de 45 anys dins el Programa Treball i Formació

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, els han donat la benvinguda aquest dijous

Els nous treballadors han estat rebuts per Ana María Martínez i Rafael Güeto al Rubí+D (foto: Localpres).
Els nous treballadors han estat rebuts per Ana María Martínez i Rafael Güeto al Rubí+D (foto: Localpres)

L’Ajuntament ha contractat una trentena de persones aturades de Rubí majors de 45 anys que no cobraven cap prestació per desocupació dins el Programa Treball i Formació, promogut pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Els nous treballadors, que es corresponen amb diversos perfils professionals, han estat derivats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que s’ha encarregat d’escollir els millors candidats per als llocs de feina oferts pel consistori.

Les persones contractades són: quatre administratius/ves, vuit oficials i peons ─paletes serrallers, electricistes, transportistes i mossos de magatzem─ que faran tasques de rehabilitació i conservació de la via pública i d’edificis municipals, cinc jardiners, sis auxiliars de la llar i set agents cívics. A més, s’ha ocupat un tècnic d’orientació i formació encarregat de donar suport a la gestió del programa. A excepció d’aquest últim cas, tots els contractes són de sis mesos i de jornada completa.

El Programa Treball i Formació és l’equivalent als antics plans d’ocupació de la Generalitat de Catalunya, amb la diferència que ara les ajudes inclouen accions formatives de caràcter obligatori. Aquesta formació, que assumeix el Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament, tindrà una durada d’entre 80 i 120 hores i estarà vinculada a certificats de professionalitat, de manera que els rubinencs contractats podran disposar d’un document oficial que acreditarà les seves competències professionals.

Una prioritat de govern
La majoria dels nous treballadors s’han incorporat a l’administració local aquesta setmana, mentre que la resta ho faran en els propers dies. Aquest dijous, l’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, els han volgut donar la benvinguda a tots en el marc d’una trobada a l’edifici Rubí+D.

La màxima responsable municipal la destacat que, amb aquest nou pla d’ocupació, es compleix “una de les prioritats del mandat [...]: treballar i lluitar contra l’atur”, que a hores d’ara afecta 6.600 rubinencs. Martínez ha assenyalat que la voluntat del govern local és seguir en aquesta línia: “Continuarem fent allò pel que creiem que ens ha situat en el govern la ciutadania, que és dissenyar accions i polítiques que intenten millorar la seva qualitat de vida”.

Algunes de les persones contractades feia més de sis anys que es trobaven en situació d’atur, per la qual cosa aquest pla d’ocupació els ha permès trencar amb una dinàmica negativa, no només des d’un punt de vista econòmic, sinó també social i personal. El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha felicitat aquests treballadors per haver superat amb èxit el procés de selecció i els ha animat “a aprofitar l’oportunitat de treballar a l’Ajuntament, que és en definitiva fer-ho pel bé comú [...], i també a aprofitar la formació, que és la millor eina que tenim per intentar vèncer l’atur”.

90 contractacions el 2015
L’Ajuntament ha rebut una subvenció de 275.659,48 euros per al desenvolupament d’aquest nou pla d’ocupació. Aquests diners s’han complementat amb una aportació municipal de 131.606,64 euros que permetrà incrementar el salari de les persones contractades.

A banda dels 30 rubinencs que comencen a treballar aquest mes de novembre, abans que finalitzi l’any el consistori té previst contractar altres 13 aturats perceptors de la renda mínima d’inserció, també en el marc del Programa Treball i Formació. En aquests moments, a més, l’administració local té ocupades 46 persones en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, mitjançant una subvenció rebuda a través del Programa complementari de suport a l’economia productiva local.

Imatges relacionades

El regidor Rafael Güeto i l'alcaldessa, Ana María Martínez (foto: Localpres)
El regidor Rafael Güeto i l'alcaldessa, Ana María Martínez (foto: Localpres)
Els treballadors contractats (foto: Localpres)
Els treballadors contractats (foto: Localpres)