Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament commemorarà el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme tenyint la façana de color blau L’entitat Rubí TEA, amb el suport del consistori, ha organitzat diverses activitats per conscienciar la ciutadania sobre els efectes d’aquest trastorn https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament commemorarà el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme tenyint la façana de color blau

L’entitat Rubí TEA, amb el suport del consistori, ha organitzat diverses activitats per conscienciar la ciutadania sobre els efectes d’aquest trastorn

Des de l’any 2016, la façana de l’Ajuntament s’il·lumina de color blau per commemorar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme (foto: Localpres).
Des de l’any 2016, la façana de l’Ajuntament s’il·lumina de color blau per commemorar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme (foto: Localpres)

Rubí se sumarà, el proper dilluns 2 d’abril, a la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. Coincidint amb aquesta data, l’edifici de l’Ajuntament es tenyirà de blau i es decorarà amb globus d’aquest mateix color amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i expressar un missatge d’inclusió, tolerància i respecte en relació a aquest trastorn.

Volem una ciutat inclusiva, on tothom tingui les mateixes oportunitats”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez. “És important conscienciar la ciutadania sobre aquest trastorn, que es calcula que afecta un de cada 100 infants que neixen a Europa”.

A banda d’aquesta acció simbòlica, l’associació Rubí TEA, amb el suport del consistori, ha organitzat diverses activitats els propers dies.

Dimarts 3 (17.30 h) es faran diferents projeccions sobre l'autisme a la Biblioteca Mestre Martí Tauler, on els usuaris també trobaran una selecció de bibliografia sobre el tema. Dimecres 4 (17.30 h), l’equipament municipal també acollirà el taller infantil Un mapa del trencaclosques, una sessió de conta-contes per entendre què és aquest trastorn.

Per últim, el diumenge 8 s’ha programat una cursa solidària i una festa de l’autisme. La carrera, batejada amb el nom Corre corre Rubí TEA, s’iniciarà a les 10 h a la plaça del Doctor Guardiet i es desenvoluparà pel casc urbà, amb un recorregut accessible, sense barreres arquitectòniques. Mitja hora abans es lliuraran els dorsals i les bosses amb els avituallaments. La inscripció és gratuïta, però s’habilitarà una “fila 0” per aquelles persones que vulguin fer una donació. A més, s’oferirà la possibilitat de comprar samarretes solidàries de l’esdeveniment.

Un cop finalitzada la cursa, se celebrarà la festa de l’autisme a la mateixa pl. Doctor Guardiet, també amb inscripció gratuïta. Fins a les 14.30 h s’han programat diverses activitats: una batukada a càrrec de Tronats del Tabal, l’actuació dels Castellers de Rubí, un concert de Chapaos a la nueva, una exhibició de capoeira, activitats infantils i l’exposició del manifest del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, entre d’altres. A més, l’associació Rubí TEA habilitarà un estand on oferirà informació sobre aquest trastorn i sobre la feina que fa l’entitat.

Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme
El 2007, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar per unanimitat el 2 d’abril com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme per posar de relleu la necessitat de millorar la qualitat de vida dels nens i nenes autistes, amb l’objectiu que puguin tenir una vida plena i digna.

Es calcula que aquest trastorn afecta 1 de cada 100 infants que neixen a Europa, i que a l’estat espanyol hi ha més de 450.000 persones que el pateixen. El Trastorn de l’Espectre Autista, d’origen neurobiològic, acompanya la persona al llarg de tota la seva vida i es presenta de forma diferent en cada cas.