Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament col·labora en l’organització de la 2a Cursa solidària Col·legi Balmes a benefici de la lluita contra el càncer infantil Els diners recaptats amb les inscripcions i els dorsals solidaris es destinaran a l’Hospital Sant Joan de Déu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament col·labora en l’organització de la 2a Cursa solidària Col·legi Balmes a benefici de la lluita contra el càncer infantil

Els diners recaptats amb les inscripcions i els dorsals solidaris es destinaran a l’Hospital Sant Joan de Déu

César Obea, Rosa Maria Solvas i Juan López, durant la presentació de la 2a Cursa solidària Col·legi Balmes.
César Obea, Rosa Maria Solvas i Juan López, durant la presentació de la 2a Cursa solidària Col·legi Balmes

El proper 22 de maig tindrà lloc la 2a Cursa solidària Col·legi Balmes, organitzada per l’AMPA d’aquest centre educatiu amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, la Unió Atlètica Rubí (UAR) i el Club Esportiu Mossos d’Esquadra (CEME). La competició, que porta per lema Correm tots junts contra el càncer infantil, es disputarà a les pistes d’atletisme de Can Rosés. Els diners que es recaptin tant amb les inscripcions com amb els dorsals solidaris es destinaran a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu.

El regidor d’Esports, Juan López, ha explicat que l’Ajuntament s’ha volgut sumar en l’organització d’aquest esdeveniment que, “a banda de la vessant lúdica i esportiva, també té una vessant solidària molt important”. Segons López, pel consistori “és un plaer i un orgull poder col·laborar amb aquesta iniciativa, que l’any passat va aconseguir recollir uns 2.200 euros. Aleshores, els rubinencs i les rubinenques van demostrar la seva solidaritat i esperem que aquest any ho tornin a fer”. El regidor d’Esports també ha animat la ciutadania a participar a la cursa o bé a fer una aportació a través del dorsal solidari.

Per la seva banda, la directora del Col·legi Balmes, Rosa Maria Solvas, ha agraït la implicació tant de l’Ajuntament com de la resta d’entitats i patrocinadors que col·laboren a la cursa i ha desitjat que aquesta edició de la competició tingui el mateix èxit que la primera: “Al llarg d’aquests cursos hem portat a terme moltes activitats solidàries i en vista de l’èxit i la participació de l’any passat a la cursa, en què totes les famílies van col·laborar molt activament, vam pensar que s’havia d’anar repetint. Esperem que vinguin molta gent el 22 de maig, que tothom s’ho passi molt bé, que es treballi molt l’esport i que es recaptin molts diners per poder-los destinar a l’Hospital Sant Joan de Déu”.

Segons César Obea, membre de l’AMPA del Col·legi Balmes, “el nostre propòsit és consolidar aquesta cursa any rere any i que els rubinencs, a finals de maig, tinguin apuntada a l’agenda aquesta activitat, una cursa solidària que no només és del Col·legi Balmes, sinó de tots els rubinencs”. Obea també ha parlat de l’objectiu solidari de la cursa: “La finalitat són els nens i nenes que estan malalts. Aquests valors no només els volem transmetre des d’aquí, sinó que tots els col·legis s’estan bolcant en l’activitat i això és el que ens omple d’orgull i satisfacció”.

La cursa consta d’un recorregut de 5 quilòmetres per les pistes d’atletisme i el circuit de cros de Can Rosés. També s’han establert itineraris més curts en el cas de les categories infantils. Enguany, com a novetat, s’ha instaurat la cursa Superpeques per a nens i nenes d’entre 1 i 3 anys, que l’any passat ja es va organitzar de manera espontània.

Inscripcions a la cursa
Les inscripcions tenen un preu de 5 euros, excepte les curses infantils, que són gratuïtes. Per poder participar, cal fer l’ingrés al número de compte de La Caixa ES65 2100 5665 3102 0012 0130 i enviar un correu electrònic a l’adreça indicant el nom i cognoms de l’atleta i altra informació opcional, com ara l’edat, la localitat de residència i si es participa a la competició a nivell individual o com a part d’algun col·lectiu o equip.  

Paral·lelament, l’organització també posa a disposició de la ciutadania un dorsal solidari, pensat per aquelles persones que volen col·laborar amb aquesta iniciativa però que, en canvi, no volen córrer. L’ingrés, d’import lliure, s’ha de fer al mateix número de compte. El dia de la cursa es podrà recollir el dorsal “0” per lluir-lo durant la competició. Tots els beneficis ─l’any passat, en el marc de la 1a edició, es van recollir uns 2.200 euros─ es destinaran a l’Hospital Sant Joan de Déu, un centre de referència per a l’assistència pediàtrica i obstètrico-ginecològica, d'alta especialització i tecnologia.

La 2a Cursa solidària Col·legi Balmes s’iniciarà a les 9 h del matí i comptarà amb l’animació musical del grup Tronats del Tabal.