Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament canvia la gespa artificial del camp de futbol municipal de Can Rosés Aquesta actuació permetrà millorar l’estat del paviment, afavorint unes bones condicions de joc https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament canvia la gespa artificial del camp de futbol municipal de Can Rosés

Aquesta actuació permetrà millorar l’estat del paviment, afavorint unes bones condicions de joc

Les obres consistiran en renovar tota la gespa actual (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Les obres consistiran en renovar tota la gespa actual (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Ajuntament ha iniciat aquesta setmana els treballs de renovació de la gespa del camp de futbol municipal de Can Rosés, on juga la Unió Esportiva Rubí. El projecte, inclòs al Pla d’inversions financerament sostenibles, permetrà millor les condicions de joc dels i les esportistes del club.

La gespa del camp de futbol havia arribat al final de la seva vida útil: l’estat de desgast de les fibres de gespa artificial i el reblert irregular feien necessària la seva renovació. El Consistori ha optat per col·locar un tipus de gespa de nova generació que no requereix un reblert del tipus cautxú SBR i que comporta una reducció del cost de manteniment del camp de futbol.

Les obres han començat amb la retirada de tot l’equipament esportiu (porteries, banderins, etc.) que estigui dins de l’àrea d’actuació, de manera que es pugui reutilitzar un cop s’hagi col·locat la nova gespa.

Posteriorment, es traurà l’actual gespa artificial i el reblert amb una maquinària específica, que permet separar aquests dos elements mentre es va retirant el paviment.

També es realitzarà una desbrossada al talús situat al gol nord, amb l’objectiu de regularitzar la superfície i eliminar les plantes i herbes existents. Un cop desbrossat el talús i lliure d’herbes, es compactarà i s’aplicarà un herbicida per evitar el creixement de les plantes.

Abans de començar a col·locar la nova gespa, es comprovarà l’estat de la base asfàltica existent. En el cas que es trobessin irregularitats, es pavimentaria per tal d’aconseguir una superfície completament homogènia i regular. També es col·locarà una base elàstica que esmorteeixi les caigudes que es puguin produir al camp.

Finalment, s’instal·larà la nova gespa artificial i es tornarà a col·locar l’equipament esportiu.

Aquests treballs els duu a terme l’empresa Fieldturf Poligras SA per un import de 256.266,52 euros. El termini d’execució d’aquesta actuació és d’unes quatre setmanes, durant les quals no es podrà utilitzar la instal·lació. La UE Rubí ja ha fet gestions per tal de canviar el torn d’ubicació dels partits que s’han de disputar durant aquest període de temps.