Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament arranja una part de la riera de Rubí per millorar-ne la seva qualitat ambiental i paisatgística Les obres, que s’iniciaran a mitjans de la setmana vinent, tenen una durada prevista d’aproximadament uns dos mesos https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament arranja una part de la riera de Rubí per millorar-ne la seva qualitat ambiental i paisatgística

Les obres, que s’iniciaran a mitjans de la setmana vinent, tenen una durada prevista d’aproximadament uns dos mesos

Amb aquesta actuació s’arranjaran tres trams de la riera de Rubí.
Amb aquesta actuació s’arranjaran tres trams de la riera de Rubí

L’Ajuntament de Rubí iniciarà a mitjans de la setmana vinent l’arranjament de la riera de Rubí en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015. Les obres, que han estat adjudicades a l’empresa Parcs i Jardins Catalunya SL per un import de 111.536,26 euros, és previst que estiguin enllestides d’aquí a uns dos mesos, aproximadament.

Amb aquesta actuació, el Consistori vol millorar la qualitat ambiental i paisatgística de la riera i adoptar mesures per evitar-ne la seva futura degradació. Les obres se centraran en tres trams de la riera: el que discorre entre el pont dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i la desembocadura del torrent de les Abelles; el que enllaça el pont del carrer Cadmo amb el pont dels Ferrocarrils i, per últim, el comprès entre el pont del carrer Cadmo i la zona de la riera situada a l’alçada del carrer del pont de Can Claverí.

Entre les actuacions que es duran a terme hi ha la retirada de blocs de formigó i runa existents, l’eliminació d’espècies alienes a aquest indret, la col·locació de trams de noves baranes, la retirada d’arrels i la revegetació de les zones de la llera on s’hagi eliminat la canya, entre d'altres.

Pla d’inversions financerament sostenible
L’Ajuntament de Rubí destina 26,3 milions d’euros al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, un paquet d’actuacions amb el qual es pretén posar la ciutat al dia, fent especial incidència en la millora de l’espai públic.

El Consistori rubinenc va impulsar aquest pla en el moment en què el Govern central va obrir la possibilitat de destinar el romanent positiu de Tresoreria que tenien els ajuntaments a inversió, en comptes de destinar-ho a amortitzar deute, com establia la Ley Orgánica de Estabilidad Presupuestaria y Sostenibilidad Financiera fins aleshores.

Les actuacions incloses al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 són molt diverses: des de la millora d’equipaments esportius i educatius fins a l’arranjament d’espais naturals de la ciutat, passant per la remodelació de diverses places o la millora de carrers i voreres tant al nucli urbà com als polígons industrials, entre d’altres.