Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aposta de nou per una Festa Major sostenible a nivell mediambiental Com l’any passat, els bars serviran les begudes en gots reutilitzables lliures de bisfenol que, enguany, també seran retornables https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament aposta de nou per una Festa Major sostenible a nivell mediambiental

Com l’any passat, els bars serviran les begudes en gots reutilitzables lliures de bisfenol que, enguany, també seran retornables

La ciutadania podrà recuperar els 0,50 € que costa el got un cop el retorni a l’espai habilitat a l’Escardívol per a aquesta finalitat.
La ciutadania podrà recuperar els 0,50 € que costa el got un cop el retorni a l’espai habilitat a l’Escardívol per a aquesta finalitat

L’Ajuntament de Rubí tornarà a promoure l’ús de gots reutilitzables aquesta Festa Major, tal com ja va fer l’any passat. Enguany, a més, aquests recipients seran retornables. L’objectiu d’aquesta mesura és sensibilitzar la ciutadania sobre la gran quantitat de residus que es generen en actes de gran format, com és el cas d'aquesta celebració, intentant reduir l’impacte ambiental. 

El got, lliure de bisfenol, es podrà adquirir als mateixos bars per 0,50 €, tot i que la ciutadania també podrà portar el seu got reutilitzable de casa (ja sigui el de l'any passat o el que es lliura en altres festes majors), sempre que sigui de la mateixa capacitat que el got oficial de Festa Major (300 ml). 

Enguany, aquests vasos seran retornables. Així, quan els rubinencs i rubinenques els portin a l'espai habilitat a l'Escardívol, se’ls reintegrarà l'import del got (0,50 €). “Amb aquesta mesura pensem que encara reduirem més la generació de residus. L’any passat, molta gent s’oblidava el got a casa i n’havia de comprar un altre, amb la qual cosa s’acumulaven vasos que no es tornaven a fer servir. Aquest any, el got es podrà tornar un cop acabi la jornada i recuperar els diners i, el dia següent, repetir l’operació”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez. L’objectiu final és minimitzar la producció de residus. I és que l’ús d’aquest tipus de recipients permet estalviar els prop de 77.000 gots compostables en forma de residus que es van generar fa dos anys.

Per a poder portar el got amb comoditat i no perdre'l, també es podran adquirir portagots amb pinça (0,50 €) o cinta (1 €). Tot aquest material estarà a disposició de la ciutadania als bars de Festa Major.

A més, tant al recinte de l’Escardívol com a la plaça de Salvador Allende hi haurà un punt d’aigua per poder netejar el got si es vol canviar de beguda o si cau a terra i s’embruta. 

El got reutilitzable ja es podrà fer servir durant la revetlla de Sant Joan.