Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament amplia les mesures de prevenció del coronavirus A partir de dilluns, l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre només atendrà amb cita concertada i, des d’aquest divendres, queda restringit l’accés als parcs infantils https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament amplia les mesures de prevenció del coronavirus

A partir de dilluns, l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre només atendrà amb cita concertada i, des d’aquest divendres, queda restringit l’accés als parcs infantils

L’OAC del Centre està afectada (foto: Ajuntament de Rubí).
L’OAC del Centre està afectada (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí ha impulsat aquest divendres noves mesures preventives per evitar el contagi del coronavirus (COVID-19) al municipi. A partir de dilluns, 16 de març, l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre només atendrà de manera presencial aquells casos més urgents per als quals s’hagi concertat cita prèviament. Per a la resta de tràmits, es prioritzarà l’atenció telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament. A més, s’evitarà que persones grans i altres col·lectius vulnerables es personin en aquest equipament.

Altres equipaments o serveis que només atendran la ciutadania amb cita concertada seran l’edifici central de l’Ajuntament ─que roman tancat des d’aquest divendres al matí─, l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), la Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER), el Servei de Llicències i la primera acollida del Serveis Socials, entre d’altres.

Pel que fa a l’Oficina Municipal d’Informació de Consum (OMIC), donarà servei de forma telefònica i telemàtica d’acord amb les especificacions que consten a la Seu Electrònica de l’Ajuntament. Al cementiri municipal, no s’hi farà gestió administrativa però continuaran operatives les vetlles i les cerimònies. En canvi, l’OAC de Les Torres restarà tancada mentre siguin vigents les mesures de prevenció.

Des de la Diputació de Barcelona també s’ha decidit mantenir inoperativa l’oficina de l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) situada al carrer Pau Claris.

Restringit l’accés als parcs infantils
En paral·lel a aquestes noves accions, el Consistori ha ordenat la prohibició d’accés als parcs infantils d’infants i adults. A partir d’aquest divendres, aquestes zones de joc mostraran un cartell comunicant la restricció i, a més, els i les agents pel civisme realitzaran tasques de sensibilització a la seva entrada.

El servei de deixalleria, tant la instal·lació de Cova Solera com la deixalleria mòbil, quedarà afectat també per la crisi del coronavirus i es deixarà de prestar durant els propers dies. 

Totes aquestes noves actuacions formen part de les mesures extraordinàries que ha establert l’Ajuntament de Rubí per prevenir el contagi del coronavirus entre la plantilla municipal, evitant al màxim l’afectació en la prestació de serveis, alhora que es conté la propagació del virus entre la ciutadania.