Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament activa el Pla de protecció civil municipal en fase d’alerta pel risc de pluja intensa previst per als propers dies Protecció Civil demana a la població que segueixi durant la setmana les recomanacions de seguretat davant de pluges continuades https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament activa el Pla de protecció civil municipal en fase d’alerta pel risc de pluja intensa previst per als propers dies

Protecció Civil demana a la població que segueixi durant la setmana les recomanacions de seguretat davant de pluges continuades

S'esperen pluges continuades durant tota la setmana.
S'esperen pluges continuades durant tota la setmana

L’Ajuntament de Rubí ha activat aquest dilluns el Pla de protecció civil municipal en fase d’alerta davant dels riscos derivats de l’episodi de pluges intenses previst durant els propers dies. El pla romandrà activat a partir de les 18 h d’avui dilluns 21 d’octubre i fins que finalitzin les condicions que han motivat la seva activació. 

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que, a partir d’aquest vespre el litoral central i demà dimarts 22 d’octubre a tot Catalunya, s’iniciarà un període d’intensitat i acumulació de pluges que continuarà fins al dia 23 al matí. Els xàfecs aniran acompanyats de tempestes localment fortes de manera extensa i es podria superar el llindar dels 20 mm/30 minuts. Entre el matí del dia 22 i el matí del dia 23, les acumulacions podrien superar el llindar dels 100 mm/24 h a tot el litoral i el prelitoral, i al quadrant nord-est. Es podrien produir creixements sobtats de rius i rieres, sobretot al litoral i prelitoral.

Atenent a aquestes previsions, Protecció Civil aconsella seguir les següents recomanacions:

  • Reviseu la teulada i els baixants. Retireu la brossa que obstaculitzi el pas de l’aigua.
  • No travesseu cap riu, riera o zona inundable ni a peu ni en cotxe; fins i tot dins del cotxe, podeu ser arrossegats amb facilitat amb poca alçada de l’aigua.
  • Quan hi hagi pluges fortes o possibilitat d'aquestes, eviteu circular en cotxe, especialment si és de nit. Utilitzeu els transports públics. Si heu de circular en cotxe, feu-ho preferentment per carreteres principals o autopistes.
  • Si teniu problemes de visibilitat a causa de la pluja, reduïu la velocitat i si és necessari, quedeu-vos a la vorera i senyalitzeu la vostra situació.
  • Allunyeu-vos de les rieres i dels torrents o zones inundables. No heu d'estacionar ni acampar en llits secs ni a les ribes dels rius. Les riuades arriben sobtadament.
  • Allunyeu-vos de les zones que es poden inundar.
  • Si l’aigua de l’aixeta no reuneix les garanties higièniques, utilitzeu aigua envasada.
  • Sintonitzeu les emissores de ràdio locals (Ràdio Rubí 99.7 FM) per informar-vos de la possibilitat de pluges intenses o revingudes, de l'estat de les carreteres i si s’escau, de les mesures de precaució i dels consells d'actuació.

Mapa pluja 22 octubre 2019