Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament acosta la gestió municipal als rubinencs a través del projecte 'Alcaldia als barris' Cada mes, i durant tres dies consecutius, el despatx de l’alcaldessa es traslladarà a una zona de Rubí per recollir les necessitats i propostes de la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament acosta la gestió municipal als rubinencs a través del projecte 'Alcaldia als barris'

Cada mes, i durant tres dies consecutius, el despatx de l’alcaldessa es traslladarà a una zona de Rubí per recollir les necessitats i propostes de la ciutadania

L’alcaldessa ha presentat el projecte a Ca n’Oriol, un dels primers barris que es visitaran en el marc d’aquest projecte.
L’alcaldessa ha presentat el projecte a Ca n’Oriol, un dels primers barris que es visitaran en el marc d’aquest projecte

Proximitat, participació i diàleg amb la població. Aquests són els principals eixos del projecte Alcaldia als barris, una iniciativa que l’Ajuntament de Rubí posarà en marxa aquest mes d’octubre amb la voluntat d’apropar-se als rubinencs per conèixer de primera mà les seves necessitats i inquietuds i treballar, conjuntament, per la millora dels barris.

Aquest és el “primer gran projecte del mandat i el govern municipal ens sentim molt satisfets perquè creiem que és una manera de recuperar la confiança en l’administració i en les institucions que, per diferents raons, els últims temps s’havia perdut. Pensem que és la manera de corresponsabilitzar els nostres veïns i veïnes en aquesta tasca que tenim tots, que és millorar la ciutat”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

En el marc d’aquest projecte, el despatx de l’alcaldia es traslladarà cada mes, durant tres dies consecutius, a una zona de la ciutat. Durant aquestes tres jornades, l’alcaldessa passejarà pel barri, mantindrà trobades informals amb els veïns, assistirà a les reunions programades amb els diferents col·lectius ─associacions de veïns, AMPAs, equip directiu dels centres docents, diferents comerços i empreses...─ i s’entrevistarà amb les persones que hagin sol·licitat visita prèvia.

L’objectiu és escoltar directament els rubinencs, les seves reivindicacions, queixes, propostes i demandes. I és que una de les prioritats del nou equip de govern és acostar la gestió municipal als barris, informant de les diferents campanyes i actuacions previstes i copsant les necessitats dels seus habitants. “Després de comprovar que la maquinària municipal es percep per part de la ciutadania com a inaccessible, era voluntat nostra abans de constituir-nos com a govern, i ara la materialitzem a través d’aquest projecte, el fet de fer accessible l’administració a tothom qui vulgui compartir les seves preocupacions, els seus suggeriments o les seves necessitats com a barri [...] i, així, aconseguir que totes aquestes aportacions serveixin per millorar la ciutat”, ha explicat l’alcaldessa.

D'aquestes estades als barris sorgiran diverses propostes que, un cop estudiades i consensuades, comportaran accions que establiran el full de ruta de la millora dels diferents barris.

El despatx de l’alcaldia es desplaçarà dues vegades a l’any, de forma rotatòria, a cadascuna de les sis zones en què s’ha dividit la ciutat. En el marc de la segona visita, l’Ajuntament rendirà comptes de l’estat de gestió de totes aquelles demandes que hagin fet els ciutadans.

Les zones en què s’ha dividit la ciutat són les següents: 

  • Zona 1: Can Fatjó, Sant Jordi Parc, Can Serrafossà (La Perla), Can Ximelis i Els Avets
  • Zona 2: Castellnou, Can Mir, Can Solà, Can Barceló, Vallespark i Sant Muç
  • Zona 3: Ca n’Alzamora, Can Vallhonrat, 25 de Setembre i Les Torres
  • Zona 4: Centre i Plana del Castell
  • Zona 5: Ca n’Oriol, Zona Nord, Pinar i Can Rosés
  • Zona 6: Zona Progrés, Rubí 2000, Mercat, Plana de Can Bertran i Sector Z

L’Ajuntament habilitarà una adreça de correu electrònic i ha creat un espai al web municipal per poder recollir les demandes de la ciutadania. També es podran vehicular totes aquestes peticions a través de les entitats de cada barri. A més, l’alcaldessa ha explicat que “hi ha moltíssimes demandes que ja tenim, que me les fan pel carrer i que hem anat recollint”. Martínez ha posat com a exemple Ca n’Oriol, un dels primers barris que es visitarà i on s’ha fet la presentació del projecte davant dels mitjans de comunicació locals: “l’aparcament és una preocupació que les entitats i els veïns ens han verbalitzat infinitat de vegades. Estem estudiant la possibilitat de fer un aparcament públic a la zona del carrer Mallorca i, quan vinguem a visitar aquest barri, ja disposarem d’un calendari més o menys dibuixat per poder-lo compartir amb els veïns i veïnes i les entitats”.