Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament acompanya l’Escola Montserrat en la celebració del seu centenari L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha destacat el paper del centre com a transmissor de valors a la infància rubinenca https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament acompanya l’Escola Montserrat en la celebració del seu centenari

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha destacat el paper del centre com a transmissor de valors a la infància rubinenca

L’acte s’ha celebrat al Teatre Municipal La Sala (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’acte s’ha celebrat al Teatre Municipal La Sala (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Teatre Municipal La Sala ha acollit aquest dijous l’acte inaugural del centenari de l’Escola Montserrat. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas, han acompanyat la comunitat del centre en aquesta celebració, que també ha comptat amb la presència del bisbe de la diòcesi de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, i del mossèn de l’església de Sant Pere, Joaquim Messeguer Garcia.

Durant l’acte, la primera edil ha expressat l’honor que representa comptar amb escoles centenàries a Rubí. L’alcaldessa ha insistit que el paper dels centres educatius “és clau per a la construcció de la ciutat, no només pel que fa a la formació sinó també en relació a la transmissió de valors la infància” i ha encoratjat l’Escola Montserrat a no defallir en la complicada tasca de l’educació.

El director de l’escola, Lluís Albert Laliga, ha refermat el compromís de servei del centre, “sempre buscant l’excel·lència”, i ha aprofitat per destacar algunes de les millores que s’hi han introduït coincidint amb el centenari, com ara la renovació de part de la façana o la pròxima instal·lació d’una pantalla que permetrà reforçar la comunicació amb la ciutadania.

Celebració del centenari
L’Escola Montserrat va ser fundada el 1919 pel mossèn Josep Guardiet i Pujol, impulsor també del setmanari Endavant, el Casal Popular, l’Esbart Dansaire de Rubí i el Museu de Rubí, entre d’altres.

Aquest mes d’octubre es compleixen cent anys del naixement del centre i es dona el tret de sortida als actes commemoratius. Durant el que resta de curs, s’han programat exposicions, concerts, trobades d’exalumnes i una romeria fins a Montserrat. Els actes es tancaran al juny amb una activitat solidària.

Coincidint amb la celebració, l’escola ha fet una crida a la seva comunitat per reunir imatges antigues i així poder reconstruir la memòria visual d’aquests cent anys.