Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’activitat “Graffitis als barris” omple de colors la plaça del Vint-i-cinc de Setembre La jornada celebrada aquest cap de setmana posa en contacte dos programes d’acció comunitària: la iniciativa Street Art impulsada per Rubí Jove i el projecte estratègic Fem Barri https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’activitat “Graffitis als barris” omple de colors la plaça del Vint-i-cinc de Setembre

La jornada celebrada aquest cap de setmana posa en contacte dos programes d’acció comunitària: la iniciativa Street Art impulsada per Rubí Jove i el projecte estratègic Fem Barri

L’alcaldessa també ha pogut contribuir al mural (foto: Localpres).
L’alcaldessa també ha pogut contribuir al mural (foto: Localpres)

La plaça del Vint-i-cinc de Setembre llueix des d’aquest cap de setmana un nou mural creat per l’entitat de grafiters Petados Crew. La pintura, que ocupa una de les façanes del local de l’associació de veïns, s’ha realitzat en el marc de l’activitat comunitària Graffitis als barris, impulsada per l’Ajuntament.

Durant aquest dissabte, els artistes de Petados Crew han treballat en la creació d’aquesta gran obra, protagonitzada per un forat negre que engoleix tot tipus de personatges i coses. Amb l’objectiu de fer-ne partícip el veïnat, el procés s’ha acompanyat de diverses activitats de dinamització que incloïen tallers de pintar roba i de graffiti, una exhibició de ball a càrrec de Vuit Temps i l’actuació de diversos DJ.

La proposta Graffitis als barris conjuga dos programes d’acció comunitària: d’una banda, la iniciativa Street Art, de Rubí Jove, que aposta per canviar la fisonomia de la ciutat mitjançant intervencions artístiques de qualitat, facilitant als creadors tot un seguit de parets de titularitat municipal i/o privada on fer realitat els seus projectes. De l’altra, el projecte estratègic Fem Barri, en el marc del qual l’Ajuntament està implementant accions de millora urbanística, econòmica i social als barris del Vint-i-cinc de Setembre, Les Torres i Ca n’Oriol.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, acompanyada de diversos regidors de l’equip de govern, també ha pogut fer una petita contribució al mural de Petados Crew. La màxima responsable ha aprofitat per assenyalar aquesta proposta com “un bon exemple de la bona feina que desenvolupa el Servei de Ciutadania i Drets Civils als barris de la nostra ciutat, generant nous espais de relació entre el veïnat. Es tracta d’un treball transversal que connecta amb el projecte Fem Barri, com a acció que té un impacte a llarg termini, però que també té el valor d’involucrar un col·lectiu específic com són els joves”. De fet, l’activitat Graffitis als barris és coherent amb el recentment aprovat Pla local de Joventut 2018-2021, que inclou entre les seva accions a desenvolupar el foment de l’art de carrer i la creativitat entre el jovent.

Imatges relacionades

Mural acabat
Mural acabat