Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Estat arriba a un acord amb la Generalitat per finançar els 24 habitatges de lloguer assequible del carrer de Marconi El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) aportarà, amb càrrec als fons Next Generation EU, 21,4 milions d’euros per executar projectes d’habitatge a quinze municipis https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Estat arriba a un acord amb la Generalitat per finançar els 24 habitatges de lloguer assequible del carrer de Marconi

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) aportarà, amb càrrec als fons Next Generation EU, 21,4 milions d’euros per executar projectes d’habitatge a quinze municipis

A Rubí, l’INCASÒL està construint 24 habitatges al c. Marconi (foto: Ajuntament de Rubí).
A Rubí, l’INCASÒL està construint 24 habitatges al c. Marconi (foto: Ajuntament de Rubí)

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha signat diferents acords amb la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i nou municipis catalans per finançar la construcció de 748 habitatges en edificis energèticament eficients destinats al lloguer social i assequible. Entre aquests, es troben els 24 pisos que està executant l’INCASÒL al carrer de Marconi de Rubí.

El MITMA aportarà 21,4 milions d’euros dels 110,6 milions d’euros pressupostats per a l’execució d’aquests projectes amb càrrec als fons Next Generation EU, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). A través del Programa d’ajuda a la construcció d’habitatges en lloguer social en edificis energèticament eficients, el MITMA pretén finançar l’increment del parc públic d’habitatges destinats a lloguer social o a preu assequible mitjançant promocions d’obra nova sobre terrenys de titularitat pública. Els pisos formaran part del parc públic durant un període mínim de 50 anys i el seu consum d’energia primària no renovable haurà de ser inferior en un 20% com a mínim als requisits exigits al Codi Tècnic d’Edificació. Les obres hauran d’estar finalitzades el 30 de juny de 2026.

A banda de Rubí, dins l’acord entre l’Estat i la Generalitat, es preveuen nous habitatges a Terrassa, Blanes, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Vilafranca del Penedès, El Masnou, Montornès del Vallès, Olesa de Montserrat, Montcada i Reixac, Lloret de Mar, Tortosa, Igualada, Montmeló i Barcelona.

       

Nou habitatge de lloguer assequible a Rubí

L’edifici que s’està construint al carrer de Marconi consta d’una planta soterrani, planta baixa i tres plantes pis. Els 24 habitatges, amb un mínim de 50 m² útils, seran de dues habitacions dobles, a excepció de l’habitatge adaptat que només en tindrà una. La cuina serà semioberta, bany complet i la zona de rentat independent, a més de poder disposar d’una plaça d’aparcament al soterrani.

La disposició dels habitatges n’afavoreix l’assolellament directe i en garanteix la ventilació creuada natural. L’immoble compta amb la instal·lació de reaprofitament d’aigües grises i la seva coberta s’habilita per a la generació d’energia fotovoltaica per autoconsum.

Aquesta promoció completa la impulsada per l’Ajuntament de Rubí al carrer de Maria Aurèlia Capmany i que consta de sis pisos destinats a joves, gent gran i persones amb discapacitat. De cara a la propera adjudicació d’aquests habitatges, és imprescindible estar inscrit al Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial de Catalunya. La inscripció té una vigència d'un any i permet participar en tots els processos d’adjudicació per als quals es compleixin els requisits. El tràmit que es pot fer en línia i presencialment a través de les Oficines Locals d’Habitatge. L’acceptació del registre per part de la Generalitat no és immediata i, si no és efectiva en el moment de l’adjudicació no serà possible optar-hi.

   

Logos Next Generation MITMA Generalitat ACH

Objectius de Desenvolupament sostenible