Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'equip de govern portarà a votació el Pla local per a la diversitat sexual L’equip de govern ha presentat les propostes que portarà a votació plenària a la sessió d’aquest dijous https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'equip de govern portarà a votació el Pla local per a la diversitat sexual

L’equip de govern ha presentat les propostes que portarà a votació plenària a la sessió d’aquest dijous

La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de l’ajuntament (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de l’ajuntament (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El ple municipal corresponent al mes de febrer tindrà lloc aquest dijous a les 17 h. Durant la sessió, es votaran i debatran les propostes plantejades per l’equip de govern que s’han presentat en roda de premsa aquest dimecres.

Una d’aquestes és el Pla local per a la diversitat sexual, un document que dotarà la ciutat d’una nova eina per garantir que Rubí sigui una ciutat oberta a tothom. És un dret que promou i garanteix els drets de la comunitat LGTBI a la ciutat i que s’ha treballat a partir de la participació ciutadana.

El portaveu del grup municipal del Partit Socialista de Catalunya (PSC) i primer tinent d'alcaldia, Moisés Rodríguez Cantón, ha definit així el document: “aquest pla farà que Rubí sigui una ciutat segura per tothom. Volem ser una ciutat inclusiva on tothom s’hi senti segur i còmode”.

El regidor també ha explicat la proposta d’adhesió de Rubí a la Red de Ciudades y Territorios Creativos de España. Segons ha dit, aquesta busca “crear sinergies entre ciutats que tenen en comú l’aposta per la creativitat i la innovació com a motor de progrés”.

El ple d’aquest dijous també votarà el projecte executiu de les pistes esportives de Cova Solera que donarà lloc a un nou equipament esportiu. Aquest espai serà utilitzat pel club Gimnàstica Artística i Esportiva de Rubi (GAER).

De la seva banda, el portaveu del grup municipal d’En Comú Podem i regidor del Servei de Sostenibilitat i Medi, Andrés Medrano Muñoz, ha presentat tres declaracions que es debatran al ple. Un dels textos defineix el plantejament municipal davant el Dia de la Dona, 8 de març. El ple també farà pública la solidaritat de la ciutat envers la situació de Turquia i Síria arran dels terratrèmols que han patit els darrers dies. I, finalment, també es tractarà una declaració de solidaritat amb el poble sahrauí.

Medrano també ha presentat el pla d’Estalvi Energètic Municipal 2023-2025 que se sotmetrà al ple. En aquest sentit, el regidor de Sostenibilitat i Medi ha assenyalat la necessitat de continuar les polítiques d’estalvi i eficiència energètica: “El preu de l’energia ha crescut molt i ha relativitzat l’impacte econòmic de les mesures d’estalvi adoptades fins ara. Les mesures que proposa aquest pla ens permetran estalviar un 24% de la factura actual. Això són un 1’2 milions d’euros que estalviem a la ciutadania

Medrano també ha presentat les inversions fetes en el cicle de l’aigua durant l’exercici 2021. Segons ha explicat, els darrers tres anys s’han invertit en aquest concepte gairebé tres milions d’euros i ha explicat s’ha renovat completament el sistema d’abastament en diferents zones de la ciutat.